Toroslar EDAŞ, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'teki çadır kentlere enerji sağladı

Toroslar EDAŞ, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'teki çadır kentlere enerji sağladı

- Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ de (Toroslar EDAŞ), "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te kurulan çadır kentlere enerji sağlandığını bildirdi.

ANKARA (AA)

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu üç şehirde sokak ve şehir aydınlatmalarının tamamı yanar duruma getirildi.

Hizmet verdiği şehirlerden Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te depremi takiben ivedilikle uygulamaya aldığı afet planları kapsamında bir yandan arıza tespit ve onarım çalışmalarını tamamlayan, diğer yandan da arama kurtarma faaliyetleri için gerekli enerjiyi sağlayan Toroslar EDAŞ, depremde evlerini kaybeden veya evlerine giremeyen vatandaşlar için kurulan çadır kentlerin de enerjisini sağladı.

Toroslar EDAŞ, bu süreçte trafo, direk, iletken, aydınlatma armatürü, saha dağıtım kutusu ve pano gibi tüm ihtiyaçları hızla karşıladı.

Şirket, çadır kentlerin yakınına konumlandırdığı trafolar, kentlerin içine diktiği direk ve çektiği iletkenlerle çadır kentlerde güvenli yerleşim sağlanmasını amaçladı.

- Üç şehirde 11 bin 644 çadıra enerji ulaştı

Osmaniye'de birçok noktada farklı büyüklüklerde kurulan 32 çadır kentteki 3 bin 454, Gaziantep'te 93 çadır kentte 5 bin 428 ve Adana'da oluşturulan 76 çadır kentte 2 bin 762 çadırın başta ısınma ve aydınlatma ihtiyaçları gerekli durumlarda jeneratörlerle karşılandı.

Toroslar EDAŞ, yeni kurulan çadır kentler için de enerji taleplerini almaya devam ediyor.

Sorumluluk bölgesindeki depremden etkilenen illerde Toroslar EDAŞ, Başkent EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte diğer elektrik dağıtım şirketleri ve yüklenici firmalardan gelen destek ekipleri de dahil olmak üzere 3 bin 167 saha çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Saha çalışmalarında 107 kamyon, 198 sepetli araç, 969 pick-up ve toplam gücü yaklaşık 41 bin kilovata ulaşan farklı büyüklüklerdeki 2 bin 472 jeneratör kullanılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler