Toroslar EDAŞ, Sarıçam'a sorunsuz elektrik sağlayacak

Toroslar EDAŞ, Sarıçam'a sorunsuz elektrik sağlayacak

 ADANA (AA) - Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Toroslar EDAŞ), 2016 yatırım programı kapsamında Adana'nın Sarıçam ilçesinde yeni kurulacak trafolarla...

 

ADANA (AA) - Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Toroslar EDAŞ), 2016 yatırım programı kapsamında Adana'nın Sarıçam ilçesinde yeni kurulacak trafolarla abonelere sorunsuz elektrik enerjisi sağlanacağı bildirildi. 

Toroslar EDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Sarıçam ilçesinde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için çalışmaların devam ettirildiği kaydedildi.

 

EDAŞ'ın son 2 yılda yapılaşmanın çok fazla arttığı ilçede imar planında ihtiyaç duyulan gereksinimleri karşılamak amacıyla Büyükşehir ve Sarıçam belediyelerinin desteğiyle 452 trafo yerinin tahsisinin yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Bu bağlamda kullanılacak trafolar, sadece apartman ve haneni yanında üniversite, iş merkezleri, alış veriş merkezleri, yeni stadyum ve birçok sosyal tesise de elektrik ulaştıracak. EDAŞ bu yıl, Beyceli ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinin trafo yerlerini de kullanarak, günümüz teknolojisine uygun olarak elektrik dağıtımını yer altından sağlayacak. 2016 yılı itibari ile Sarıçam'da dağıtım şebekesi ihtiyaçları belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilçe, kaliteli enerjiye kavuşacak. 2016 yılında Beyceli ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinde 101 sokakta havai hatlı şebekeleri yer altına alınırken, bu sokakların tamamına 22 bin 781 kilometre yeraltı aydınlatma şebekesi yapılacak. Beyceli ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinde beş caddenin sokak aydınlatmalarını yeraltı kablolu olarak gerçekleştirilecek. Toplamda 365 saha dağıtım kutusu kullanılarak 17 bin 450 abonenin enerji kalitesi artırılacak. Yeni yapılanmaları da düşünerek 12 bin 550 haneye daha enerji temin edilecek."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler