Tümgeneral Jones: El Bab'ın yakında tamamen kurtarılmasını bekliyoruz

Tümgeneral Jones: El Bab'ın yakında tamamen kurtarılmasını bekliyoruz

DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutan Yardımcısı Jones, Türkiye destekli güçlerin kısa bir süre içinde El Bab'ı tamamen DEAŞ’tan almasını beklediklerini belirtti.

WASHINGTON (AA)

- ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Rupert Jones, video konferansla bağlandığı Pentagon'da terör örgütü DEAŞ’a karşı Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Türk güvenlik güçleri ve destekledikleri muhalif kuvvetlerin DEAŞ mensuplarını El Bab’da sıkıştırmaya devam ettiğini söyleyen General Jones, “(El Bab içerisinde) İlerledikçe düşmanın kontrol ettiği başka yerlerde de gördüğümüz bir taktik olan şehrin altında büyük tünel ağlarını tespit ettiler. Haftalarca süren şiddetli çatışmalardan sonra El Bab'ın yakında tamamen kurtarılmasını bekliyoruz.”

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun El Bab operasyonuna hava desteği verdiğini ifade eden Tümgeneral Jones, bölgedeki uçuşlarda Rus hava unsurları ile mevcut açık kanallar üzerinden güvenli ayrışma sağlandığını kaydetti.

Irak’ta geri dönüşler artıyor
Musul operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan General Jones, şehrin doğusunda hayatın normale dönmeye başladığının en güçlü emaresinin evini terk eden 46 bin kişinin geri dönmesi olduğunu söyledi.

General Jones, DEAŞ'ın halkın geri dönmesini engellemek istediğini ancak bunu başaramadığını belirterek Irak’ın başka bölgelerinde de geri dönüşlerin giderek arttığını ifade etti.

DEAŞ Rakka’nın güneyinden nehirle izole edilecek
Tümgeneral Jones, Rakka’nın güneyinde koalisyon destekli güçler olmadığından o alanı nasıl kapatacaklarına yönelik bir soru üzerine, Fırat Nehri'nin şehrin güneyini kapattığını ve o alanda yapılacak ağır hava saldırısıyla bölgenin izole edilebileceğini söyledi.

Muhabir: Kasım İleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler