Turan: CHP olmasa Deniz Gezmiş hayattaydı!

Turan: CHP olmasa Deniz Gezmiş hayattaydı!

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamında en büyük sorumluluk CHP'nindir. Net. Onlar olmasa Deniz Gezmiş ve...


AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamında en büyük sorumluluk CHP'nindir. Net. Onlar olmasa Deniz Gezmiş ve arkadaşları bugün hayattaydı" dedi.

İdam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 42. ölüm yıldönümünde AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan çarpıcı bir bilgiyi paylaştı. Turan, "CHP olmasaydı Deniz Gezmiş ve arkadaşları bugün hayatta olurdu" dedi.

CHP'Lİ VEKİLLER GERÇEK SORUMLULARDIR

Deniz Gezmiş'in idamı için gerçekleştirilen Genel Kurul Oylaması tutanaklarında ''Evet'' diyen CHP'li milletvekillerini açıklayan Turan, "Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin üzerinden 42 yıl geçmesine rağmen, CHP'li bazı isimlerin halen timsah gözyaşları dökmeleri, en az darağacında hayatlarına son verilen 3 fidan kadar bizleri üzmektedir. Deniz Gezmiş'i, Yusuf Aslan'ı, ve Hüseyin İnan'ı, darağacına göndermek için yapılan Genel Kurul oylamasında, ''Evet'' diyen onlarca CHP milletvekili, Oylamaya katılmayan yüzden fazla milletvekili, söz konusu idamların perde arkasındaki gerçek sorumlularıdır" dedi.

MUHALEFET HATALARIYLA YÜZLEŞMELİ

Muhalefetin hatalarıyla yüzleşmesi gerektiğini belirten Turan, "Dersim gibi, Deniz Gezmiş'ler gibi veballer başta olmak üzere, bu millete zulmün yaşandığı her yerde adını duyduğumuz CHP'nin günahlarını görmemesi bir yana, bir de ağıt yakarmış gibi yapması, bu milletle dalga geçmektir, kafa bulmaktır. Umudumuz ve talebimiz hatalarıyla yüzsüzleşmeyen ama hatalarıyla yüzleşen bir muhalefet'tir" diye konuştu.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler