Türk askeri şehit oldu, ülke gelişti?

Türk askeri şehit oldu, ülke gelişti?

Güney Kore Askeri Ateşesi Albay Hakyang Park, Türk askerinin Kore Savaşı'na katılmasının çok önemli olduğunu belirtti.Güney Kore Askeri Ateşesi Albay...

Güney Kore Askeri Ateşesi Albay Hakyang Park, Türk askerinin Kore Savaşı'na katılmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Güney Kore Askeri Ateşesi Albay Hakyang Park, Türk askerinin Kore Savaşı'na katılmasının çok önemli olduğunu belirterek, sergilenen o kahramanlıkların sonunda ülkesinin bağımsız bir şekilde gelişerek bugünlere geldiğini söyledi.

Park, özellikle Kunuri'deki bir çatışma sırasında BM ordusunun düşman birlikler tarafından çembere alındığını, bu çemberi delen Türk tugayının BM ordusunun geri çekilmesini sağladığını, bu ve benzeri bir çok kahramanlığın Kore halkının kalbinde her zaman yer aldığını dile getirdi.

Hakyang Park, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Türk askerinin kahramanlığına işaret ederek şunları anlattı:

"Kore Savaşında, Kunuri'de Türk askeri olmasa idi BM askeri geri çekilemezdi. Türk askeri olduğundan BM emniyetli bir şekilde geri çekilmiştir. Türk askeri çok kahraman. Çin askeri BM ordusunu çember içine aldı. Türk tugayı kahramanca savaşarak çemberi deldi, BM ordusu geri çekildi."

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğuna dikkati çeken Park, dünyanın hiçbir yerinde Türk insanında bulunan sıcaklığı görmediğini ve Türk askerinin kahramanlıklarını her zaman halkından işittiğini ifade ederek, "Türk askerinin şehit olması sayesinde bugüne kadar Güney Kore gelişti, onların sayesinde, Türklerin sayesinde, çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Türklerle Güney Kore'nin ilişkilerinin 1950 yılında Kore Savaşı sırasında başlamadığını anlatan Park, "İki ülke arasındaki ilişkiler çok eskilere dayanıyor. Türkler, Orta Asya'da bulunduğu dönemlerde Türkler ve Koreliler Çin'e karşı birleşmiş ve savaşmış, aynı şekilde işbirliği yapmıştı. Yani, iki ülkenin ilişkileri çok uzun yıllara dayanıyor, yeni değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güney Kore'yi ziyareti sırasında iki ülke arasında sanayi alanında da işbirliği yapılması gerektiğinin konuşulduğunu, ilişkilerin daha iyi olacağını belirtti.

Park, şunları dile getirdi:

"İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için eğitim çok önemli. Eğitimde öğrenci değişimi yapılıyor. Subay değişimi yapılıyor. Bu arttırılmalı."

"TÜRKÇE'Yİ ÖĞRENMEK İÇİN GÜNDÜZ GECE HİÇ UYUMADIM"

1,5 yıldır Türkiye'de olduğunu aktaran Park, şunları belirtti:

"1,5 yılda Türkçe'yi öğrendim. Ana dil dışında dil öğrenmek kolay değil. Türkçe'yi öğrenmek için gündüz gece hiç uyumadım. Devamlı çalıştım. Yabancı dil zor da Türkçe, İngilizce gibi o kadar zor değil. Türkçe ve Korece aynı kökten. Ural Altay Dil Grubu olduğundan birbirine yakın."

Park, "Ülkemizi, barışa, özgürlüğe ve refaha kavuşturan fedakarlıklarınız için en derin şükranlarımı sunarım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler