Türkiye heyeti ABD'de gündeme oturdu ??.

Türkiye heyeti ABD'de gündeme oturdu ??.

AK Parti milletvekili heyetinin ABD'nin başkenti Washington'da, ilk günkü temaslarına, İsrail'in Gazze'ye giden gemilere saldırması damgasını vurdu.Edinilen...

AK Parti milletvekili heyetinin ABD'nin başkenti Washington'da, ilk günkü temaslarına, İsrail'in Gazze'ye giden gemilere saldırması damgasını vurdu.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in başkanlığında, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Suat Kınıklıoğlu ile AK Parti Milletvekili Zeynep Dağı'dan oluşan heyet, Washington'daki ilk günlerine yoğun görüşme trafiğiyle başladı.

Çelik, sabah saatlerinde ilk olarak, kaldığı Hay Adams Oteli'nde, ABD'deki bir grup Türkiye uzmanını kabul etti. Uzmanlarla görüşmesinde, Türkiye'nin Gazze konusundaki görüşleri ile İsrail'in ''Mavi Marmara'' gemisine yaptığı saldırıyı anlatan Çelik, bu konuda İsrail'in tamamen haksız ve saldırgan bir tutum izlediğini belirtti.

-''İSRAİL ÖZÜR DİLEMEZSE TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİNDEKİ KRİZ DERİNLEŞEBİLİR''-

Ardından Kongre'ye geçen Çelik ve beraberindeki heyet, bazı Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüştü. Çelik ve heyet üyeleri, bu görüşmelerde, İsrail'in, Türk vatandaşlarının ölümüne yol açan saldırısından sonra özür dilememesi ve uluslararası bağımsız ve güvenilirliği yüksek bir araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermemesi halinde, Türk-İsrail ilişkilerindeki krizin derinleşeceği uyarısında bulundu.

Çelik, ayrıca muhataplarına, İsrail ile yaşanan krizle BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a karşı yaptırımlara Türkiye'nin ''hayır'' oyu kullanmasının birbirine karıştırılmasının çok yanlış olacağını belirterek, ''bazı çevrelerin bu iki olayı özellikle birbiriyle bağlantılı gibi göstermeye çalışan kötü niyetli davranışlarını tespit ettiklerini'' söyledi. AK Parti heyeti de BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin kullandığı ''hayır'' oyunun müzakere ve diplomasi yollarını açık tutmaya dönük bir iradenin eseri olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin dış politikası konusundaki görüşlerini anlatmak üzere Washington'da bulunan heyetin, temaslarına yarın da yoğun biçimde devam edeceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler