“Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır..”

“Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır..”

Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer: "Eğitim-Bir-Sen, Eylem ve söylemini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak görür.."

egitim-bir-sen-adana-4.jpg

“Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır..”

 

Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer:

  • Eğitim-Bir-Sen, “medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla” kurulmuştur..
  • Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin Derin Bilincidir, Biz Varsak Ümit Bitmeyecektir..
  • Eğitim-Bir-Sen, çağları aydınlatacak bir ateşin meşalesini yakarak bir yürüyüşe çıktı..
  • Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur..
  • Eğitim-Bir-Sen inanç, umut, güven, samimiyet demektir..
  • Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız..
  • Eğitim-Bir-Sen, Eylem ve söylemini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak görür..
  • Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır.

​​​

 

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube 6.Olağan Genel Kurulu Nezihe Yalvaç Turizm Otelcilik Salonunda Eğitim-Bir-Sen Başkan, Yönetim, Delege, Üye ve Misafirlerin Katılımıyla Kongre gerçekleştirildi.

 

egitim-bir-sen-adana-3.jpg

Kongreye, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Ak Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru,İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Kurum Müdürleri, Memur-Sen'e bağlı Sendika İl Başkanları, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan Ve Temsilcileri, Eğitim-Bir-Sen Başkan, Yönetim, Delege, Üye ve Misafirlerin Katılımıyla Kongre gerçekleştirildi.

 

egitim-bir-sen-adana-13.jpg

Kanal A Televizyonu Haber Müdürü Kurtuluş Kılınç'ın sunumunu yaptığı Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

 

egitim-bir-sen-adana-16.jpg

Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer selamlama konuşması için kürsüye çıktı

Eğitim-Bir-Sen’i var kılan sebepleri konuşan Mehmet Sezer:

"Şube kongremizi, sendikamızın kuruluşundan buyana benimsediği demokratik teamüllere ve ahlaki ilkelere yaraşır olgunlukta yapıyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor; başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimize, emek veren başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe ve işyeri temsilcilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi yürekten selamlıyorum. Kongremize hoş geldiniz.

Genel kurullar, esasen geniş katılımlı bir istişaredirler. Biz de işlerimizi müşavere ve ortak akılla görmeye özen gösteren bir teşkilatız. Üyelerimizin iradelerinin tecelli etmesi sonucunda, delegelerimiz belirlendi. Şimdi de delegelerimizin özgür iradesinin tecelli edeceği genel kurulumuz, hiç kuşkusuz teşkilatlarımıza yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kazandıracaktır. Bu, bir hizmet yarışıdır. Cefâkâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen sizin gibi kıymetli dâvâ arkadaşlarımız sayesinde bu kutlu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Emek ve gayretlerinizden dolayı herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Eğitim-Bir-Sen, “medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla” kurulmuştur.

Değerli dostlar,

Bizleri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında tanış kılan, buluşturan, konuşturan, koşuşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Birlikteliğimiz bereketli olsun. Bu yolda olmak kadar, yolu sizlerle omuz omuza yürümektir asıl önemli olan. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlü ve kolektif çalışma gayretimizden neşet etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen, medeniyet ve irfan havzamızın tertemiz kaynaklarından beslenen şair, yazar, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve dâvâ arkadaşlarının samimi, fedakâr öncülüğü, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra “medeniyetimizin unutturulmak istenen değerlerini tekrar canlandırmak amacıyla” kurulmuştur.

Eğitim-Bir-Sen, hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, manevi iklimimizin teminatı hâline getirmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan bu erdem ve iyilik hareketinin örgütlü gücü olarak 27 yılı geride bırakmıştır. Dile kolay; hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesi ile geçen 27 yıl!

 

egitim-bir-sen-adana-1.jpg

Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur..

Eylem ve söylemini duygu dünyasına, iradesine, özlem ve umuduna tercüman olarak gören Eğitim-Bir-Sen, insanımızın yoğun teveccühüyle dalga dalga büyüyerek 2011 yılında eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası; toplu görüşmeden yine yoğun çabalarının kazanımı olan toplu sözleşmeye geçilen süreç sonrasında, Türkiye’nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olmuştur.

Tarihî kök bağları, oturmuş geleneği ile kurumsal yapısını tamamlayan sendikamızın faaliyet alanı, geldiğimiz aşamada ülke sınırlarını aşarak iklimleri kateden, gürül gürül akan bir nehre dönüşmüştür. Bu nehir, bağrından fışkırdığı medeniyet coğrafyamızdan beslenmekte ve dönüp tekrar gönül coğrafyamızı beslemektedir. Her türlü şahsi bakış ve beklentinin fevkinde olan bu akış ve döngü içinde sürekli canlı, diri kalmaktadır. Türkiye’nin ancak başarılı bir eğitimle, kültür, irfan ve medeniyet değerlerine dönerek ileri hedeflere ulaşacağı ısrarıyla akışını sürdüren bu hareket, sizler gibi inançlı, kararlı, fedâkâr dostların, dâvâ adamlarının omuzlarında yükselmiştir, yükselmektedir.

Eğitim-Bir-Sen’i var kılan sebepler, geçmişte ülkemizin ve insanımızın karanlık kâbusu olan realitelerdir, olumsuz yaşanmışlıklardır. Bir korku filminden farksız olan bu realiteler, insan haklarına duyarsız, inanç ve düşünce özgürlüğüne karşı yasakçı, vesayetçi, darbeci ve her alanda ülkeyi geri bırakan, “dış odaklarla iş tutan” zorba zihniyetin Türkiye’sini oluşturmuştur. Bu zihniyetin sahipleri, milletimizi yoksullaştırdıkları ölçüde var ve varlıklı olmuş; halkın umudunu, gayretini öldürdükleri ölçüde de yaşamışlardır. Bu karanlık ve kirli emellerinde belli bir oranda başarılı da oldular. Ekonomik yoksulluğun yanı sıra yaşanan anarşi ve terör olayları, darbeler, milletimizin hayat dolu enerjisini tüketmiş, hayallerini yok etmişti. Enflasyon, faiz, döviz şeytan üçgeni, bütün birikimimizi yutunca ülke maddi manevi çöküntü yaşar olmuştu. Yasaklar ve yoksulluk âdeta kader gibi algılanıyor ve sürekli bu şekilde algılansın isteniyordu.

 

egitim-bir-sen-adana-2.jpg

Eğitim-Bir-Sen, çağları aydınlatacak bir ateşin meşalesini yakarak bir yürüyüşe çıktı..

Güvensizliğin ruhumuzu kafeste mahkûm edip teslim almaya yöneldiği işte böylesi zor bir zamanda, Eğitim-Bir-Sen, çağları aydınlatacak bir ateşin meşalesini yakarak bir yürüyüşe çıktı; “Bir adım atarsak kafes kırılır / Belki birden erir zincirlerimiz” diyen canhıraş bir çağrıyla. Bu çağrı, milletimizin tahakkümü asla kabul etmeyen, zulme ve karanlığa boyun eğmeyen özgür ruhunda, asil vicdanında yankılandı ve karşılık buldu. İşte bu kıtalar büyüklüğündeki dâvânın siz şimdiki temsilcileri, yürekleri ülkemiz kadar büyük, coşkulu, adanmış insanlar, size selâm olsun. Ülkemize müjde, mazlumlara umut olan birlikteliğimiz kutlu olsun.

Ülkemizin en zor, en sıkıntılı zamanlarında, içimize kök salmış inançla cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalime karşı mazlumdan yana duruşumuzla direndik. Bizimkisi bin yıllık aklın, bin yıllık ruhun, vicdanın, irfanın; kalbin, imanın, özgürlüğün, emeğin direnişidir.

Türkiye’nin yakın geçmişindeki çalkantılı süreci izleyenler, bu aşamaya çok zorlu mücadeleler sonrasında geldiğimizi bilirler. Ülke ve toplum olarak sıkıyönetimleri, millet iradesine yönelik darbeleri, çağ dışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, hapisleri, işkenceleri, idamları aşarak geldik. “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır” anlayışıyla, aydınlık bir sabah ve güneşi düşleyerek geçtiğimiz karanlıklardan bize kalan tecrübelerle, birikimle, bilinçle geldik! Karanlık dehlizlerden cefayla geçip bize yol açanları vefayla izleyerek yasaklara karşı mücadelemizde bir adım bile geri atmadık. Şimdi çocuklarımıza daha güçlü yarınların, bağımsız iradeyle bu topraklarda binlerce yıldır var olmanın teminatını veriyoruz.

 

egitim-bir-sen-adana-9.jpg

Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır..

Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Ve yine Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, ilim ve irfan dâvâmızda eğitimdeki yeni açılımlar, demokrasi ve özgürlük mücadelesindeki yeni kazanımlarla paralellik gösterir. Çünkü kuruluşundan buyana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün olmuştur. Bütün demokratik hak ve kazanımlarda mücadelemiz, emeğimiz ve imzamız vardır.

Kangrene dönüştürülüp milletin moralini bozan, hızını kesen başörtüsü meselesinin çözümü, sekiz yıllık kesintisiz eğitimden ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, yeni müfredat programlarıyla eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesi, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması, Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek süresinin uzatılması, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, sınav ücretlerinin artması, emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığa mahsus zam alınması, cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, helâl gıda sertifikasının kamu kurumlarında gündeme gelmesi, öğretmenlerin özel hizmet tazminatının artırılması başta olmak üzere, pek çok kazanımda mücadelemiz, etkimiz; atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde çabamız vardır.

Başta terör ve savaş olmak üzere, yerel, bölgesel veya küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşı sesimizi, sözümüzü hep yükselttik. Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk ve kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara aktık; tankların, tüfeklerin karşısına çıktık.

 

egitim-bir-sen-adana-12.jpg

Eğitim-Bir-Sen inanç, umut, güven, samimiyet demektir..

Eğitim-Bir-Sen’li olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfanî duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır.

Bizim yol ve dâvâ arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir, Türkiye’dir. Biz insanı, inancı, umudu, tarihi, beklentisi, özlemi, öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Bütün bu derinlikleri ve genişlikleri ile Türkiye de bizim gerçeğimizdir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin derin bilincini, insani hassasiyetlerini, kararlılığını ve azmini harekete geçirmiştir. Eğitim-Bir-Sen inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, niyet bozulmayacak, yükseliş durmayacak demektir. Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek demektir.

Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz.

Seçim süresince, kendimizi ifade etme ve gelecek vizyonunuzu ortaya koyabilme adına beyan ettiğimiz mottolarımızın kuru ve dayanaksız birer slogan olmadıklarını ısrarla vurgulamak isterim. “Geleneğimizden aldığımız ilhamla” temin ve tesis ettiğimiz “verim ve güven ortamının devamlı” olması ile “eğitimden irfana, mâlumattan bilgiye” geçiş hedefimizin ivme kazanarak hayata geçirilecek olması sözünün arkasında durduğumuzu bir kez daha ilân ederim.

 

mesut-can.jpg

Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız..

Değerli dâvâ arkadaşlarım,

Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem bir ayrıcalık hem de sorumluluktur. Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız. Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı, vefâkâr ve fedâkâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler de taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layıkıyla temsil etmek için canla başla çalışacağız. Bu, milletimize, üyelerimize ve tarihe verilmiş bir sözdür.

Biz Türkiye’nin en yaygın, en kuşatıcı, en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüyüz. Bizim yürüyüşümüz iyilik yapma, kırık kalpleri onarma, oluşturacağımız sinerjiyle yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma ve kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku, medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır.

Değerli dava arkadaşlarım; Bir teşekkür parantezi açmak istiyorum. Adana’yı yıkılmaz kale olarak görenlere inat üye sayısını 6.500’lerden 12.500’lere çıkararak 2015 yılında genel yetkiyi alan 15 İlçenin tamamında yetkili olan, karaya, havaya, kaleye, denize yetki bayrağımızı diken başta Şube yönetim kurulumuza, İlçe Başkanlarımıza ve yönetimlerine, Kadınlar Komisyonlarımıza, İş Yeri temsilcilerimize, Bölge Başkanlarımıza ve emeği geçen teşkilatımızın her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."dedi.

egitim-bir-sen-adana-10.jpg

Delegelerin, özgür iradelerini sandığa yansıtarak, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Mehmet Sezer başkanlığında 34 kişilik yeni yönetimi seçti..

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler