Türkmen;  “Adana, Türkiye’nin İlk 5 İlinden Biri Olmalıdır”

Türkmen; “Adana, Türkiye’nin İlk 5 İlinden Biri Olmalıdır”

  Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında giren Adanalı firmaları kutlayan CHP’li Türkmen;“Adana, Türkiye’nin İlk 5 İlinden...

 

 

Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında giren Adanalı firmaları kutlayan CHP’li Türkmen;

“Adana, Türkiye’nin İlk 5 İlinden Biri Olmalıdır” dedi.

 

            TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, İstanbul Sanayi Odası’nın (ISO) açıkladığı ‘İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları’ listesine girme başarısını gösteren Adanalı firmaları kutladı.  Türkmen; “Adana için üreten, yatırım yapan, iş ve istihdam yaratan, taş üstüne taş koyan herkesin ve her kesimin yanındayız” dedi.

            Türkmen yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

            “Tüm siyasi görüşlerin temsil edildiği, çok kültürlü bir toplumsal yapıya sahip olan Adana’nın, son derece güçlü olan ekonomik dinamikleri ne yazık ki, yeterince değerlendirilememektedir.

            Vergi sıralamalarında ve firma büyüklük kriterlerinde Adana’dan da firmaların yer alması elbette sevindiricidir. Ancak, çok daha fazla ekonomik potansiyele sahip olan Adana için bu yeterli değildir. Siyaset üstü bir yaklaşımla; tüm seçilmişleriyle, atanmışlarıyla, yerel yönetimleri, STK’ları, işadamlarıyla hep birlikte elbirliği ile Adana’yı yeniden görkemli günlerine kavuşturmalıyız. Türkiye’nin büyük ilk 5 ilinde biri olma hedefine ulaşabilmek için, “Adana” ortak paydasında buluşmak ve bu doğrultuda politikalar üretmek zorundayız.

            Yatırımlarla üretim yapan, istihdam ve iş sağlayan ve bunun yanı sıra devlete olan sorumluluklarını da yerine getirerek vergi sıralamasında yer alan bu firmaların, Adana’da ve ülke genelinde sayısını artırabilmenin yolu, vergi borçlarına af çıkararakyükümlülüklerini yerine getirmeyenleri değil, bu ve buna benzer firmaları destekleyerek, ödüllendirmektir. Bu vesileyle; Adana’da sıralamaya giren tüm firmalarımızı bir kez daha kutluyorum”

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler