Ünüvar’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Ünüvar’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: “Kadınlarımız AK Parti ile her alanda önemli kazanımlar elde etti”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların toplumun omurgasını oluşturduğunu ifade etti. Kadının, sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil, her dönemde erkeğin en büyük destekçisi olduğunun altını çizen Ünüvar, “Günümüzde de değişen sosyal hayatın şartları kadınlarımıza hayatın her alanında bir mücadele içinde olmaları gerekliliğini getirmiştir. Kadınlarımızı haklarının kazanımı konusunda desteklemek, kadınlarımızın ve analarımızın hak ettikleri değere sahip olmalarını sağlamak, yalnızca kadınlarımızın sorumluluğuna bırakılamayacak kadar önemlidir. Çünkü sosyal hayatın bir parçası haline gelmiş kadınlarımız, zaman zaman hiç arzu etmediğimiz baskı, şiddet, mobbing gibi haksızlıklara maruz kalmaktadır. Bu tip şiddet ve ayrımcılık içeren bütün davranışları ve bunları yapanları kınıyorum” dedi.

Yüce dinimiz İslam’ın, kadına bir gün değil her daim değer vermeyi emrettiğini vurgulayan Ünüvar, “Dinimizin kadınlara verdiği değeri ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ hadis-i şerifi ile daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması, kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetleri ile birlikte kadınların her alanda önemli kazanımlar elde ettiğini dile getiren Ünüvar, bu kazanımları şöyle sıraladı:

“2002'de yüzde 4,5'u bulmayan kadın milletvekili oranı, bugün 3 kat artmıştır. İktidara geldiğimiz ilk yıllarda, 9 Ocak 2003 tarihinde aile mahkemeleri kurulmuştur. 4857 sayılı İş Kanunu ile kadınların çalışma hayatında yeni kazanımlar elde etmeleri sağlanmıştır. 4867 sayılı kanun ile ekonomik, sosyal ve kültürel haklara ilişkin uluslararası sözleşme TBMM’de kabul edilmiştir. Ayrıca, 5215 sayılı Belediyeler Kanunu’nda büyükşehir belediyeleri ve nüfusu 50 bini geçen belediyelere kadın ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü getirildi. Yine devlet memuru kanunlarında değişiklikle doğum öncesi ve sonrası ücretli doğum izni getirilmiştir. Asgari ücret yönetmeliği ile cinsiyet farkı maaşlarda kaldırılırken, kadın işçilerin gece çalışma saatleri düzenlenmiş, gebe kadınların gebeliği süresince, emzikli kadınların 6 ay içinde gece çalışması yasaklanmıştır. TBMM’de Kadın Hakları ve Fırsat Eşitliği Komisyonu kurularak, yapılacak kanuni düzenlemelerde kadın aleyhine yapılacak tüm düzenlemelerin önüne geçilmiştir.”

AK Parti hükümetlerince kadınlara hep pozitif ayrımcılık tanındığını ve tanınmaya da devam edeceğini kaydeden Ünüvar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti teşkilatlarında kadınlarımıza önemli ayrıcalıklar tanınmış ve partimizin ilçe teşkilatından tutun genel merkezine kadar önemli görevler verilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesi ile ‘15 Temmuz gecesi kadınlarımızın gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak tarihimize nakşolunmuştur.’ Kadınlarımızın geçmişten bugüne, en son 15 Temmuz hain darbe girişimi de dâhil hep en ön saflarda ülkemiz için korkusuzca mücadele ettiklerine tüm dünya şahittir. İnsanlığa olan sevgimizin hiç tükenmemesi dileğiyle, dünyayı sevgi ile dolduran bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler