Ünüvar’ın Şırnak temasları

Ünüvar’ın Şırnak temasları

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Siyaset Akademisi’nin açılış dersi için gittiği Şırnak’ta çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

img_4942.jpg

AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan’ın şehrin girişinde, Cudi ve Gabar dağlarının buluştuğu Kasrik Boğazı’da karşıladığı Ünüvar, öncelikle Vali Mehmet Aktaş’ı ziyaret etti. Ünüvar, bir süre sohbet ettiği Vali Aktaş’a, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis’te yaşananları anlattığı “Gazi Meclis’te O Gece” isimli kitabını hediye etti. Vali Aktaş da Ünüvar’a yöreye özgü hediyeler takdim etti.

Daha sonra Şırnak İl Sağlık Müdürlüğüne geçerek, İl Müdürü Dr. Nedim Uzun ve ekibinden kentteki sağlık hizmetleri ile ilgili bilgi alan Ünüvar, Şırnak Devlet Hastanesini ziyaret ederek, problemleri dinledi, hastalara “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

AK Parti’nin ilk iktidara geldiği 2002 yılından 2007 yılına kadar Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptığının altını çizen Ünüvar, “2002 yılında Şırnak’ta 20 uzman hekim varken, bugün uzman hekim sayısı 178’e çıkmış durumda. 79 hemşire varken, bugün hemşire sayısı 500’ün üzerinde. O zaman bir tek eski hastane vardı, şimdi her tarafta hastanelerimiz var. Yeni yapılanların yanı sıra yapılacak olanlar var. İş yaptıkça yeni işler çıkıyor. İhtiyaçlar, beklentiler, talepler artıyor. Bunları karşılamamız lazım. Geçmişe bakınca çok şey yaptık ancak geleceğe bakınca daha çok şey yapmak lazım” dedi.

Şırnak ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri ile de toplantılar gerçekleştiren Ünüvar, Şırnak’ı terör olaylarının neden olduğu psikolojiden kurtulmuş olarak gördüğünü ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Kasrik Belediye Başkanı Sadun Şanlı’ya da ziyarette bulunan Ünüvar, parklarda oyun oynayan çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Kentte, kayyum Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ile birlikte yaşanan değişimin ilk bakışta fark edildiğini ifade eden Ünüvar, yaptığı değerlendirmede, “Şırnak halkı hizmetlerden memnun. Hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hem de hükümetimize teşekkür ediyorlar. Bu memnuniyet bizleri de çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ziyaret kapsamında partisinin İl Gençlik Kolları ve İl Kadın Kolları üyeleriyle de bir araya geldi.

Bağımlılıkla Mücadele Kurulu başkanlığı görevini de yürüten Ünüvar, İl Kadın Kollarınca düzenlenen toplantıda, bağımlılıkla mücadele konusunda bilgiler verdi. Ünüvar, bağımlılıkla mücadeleyi daha kapsamlı bir şekilde anlatmak üzere Şırnak’a tekrar geleceğini kaydetti. 

Ünüvar’ı, ziyaret ve temasları sırasında AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, İl Gençlik Kolları Başkanı Hayret Olcay, AR-GE Başkanı Bedirhan Şık ve partililer yalnız bırakmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler