Üsküdar Üniversitesi ve GENAR’dan ortak proje  Z+ Kuşağı Üniversitede Projes

Üsküdar Üniversitesi ve GENAR’dan ortak proje Z+ Kuşağı Üniversitede Projes

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığını yaptığı Sosyal İnovasyon Projeleri Çalışma Grubunun “Z+ Kuşağı Üniversitede Projesi” ile GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim arasında iş birliği imza protokolü imzalandı.

Üsküdar Üniversitesi ve GENAR’dan ortak proje

Z+ Kuşağı Üniversitede Projesi, hayata geçirilecek

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığını yaptığı Sosyal İnovasyon Projeleri Çalışma Grubunun “Z+ Kuşağı Üniversitede Projesi” ile GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim arasında iş birliği imza protokolü imzalandı. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu projenin gençleri anlama noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Üsküdar Üniversitesi ile GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim iş birliğinde “Z+ kuşağı Üniversitede” isimli projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi ve GENAR iş birliği protokolü imzalandı.

Pandemi önlemleri kapsamında Zoom Webinar üzerinden gerçekleşen imza törenine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muhsin Konuk, GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş, Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu, Genel Sekreter Selçuk Uysaler, Proje Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Aylin Tutgun Ünal, Proje Danışmanı Dr. Nebiye Yaşar ve çalışma grubu üyesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Gümüş katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “GENAR ile iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, iş birliği kurma noktasında en önemli hususun güven ilişkisi olduğunu vurguladı. Tarhan, “GENAR ile iş birliği anlaşmasını duyduktan sonra heyecanlandım. Çünkü böyle iş birliklerinde en önemli hususun güven olduğunu düşünüyorum ve bu güveni GENAR bizlere duruşuyla veriyor. Güveni kaybettikten sonra kurumların, makamların bir önemi kalmıyor. Güvenin altında açık, şeffaf ve dürüst olmak vardır. Üsküdar Üniversitesi olarak bu üç kavrama çok önem veriyoruz. Doğruları söylediğimizde tepki aldığımız zamanlar oldu. Doğruyu her zaman söylemek iyi değildir ama özellikle de böyle bir zamanda doğrudan vazgeçmemek gerekiyor. Biz paydaşlarımızla her zaman güven ilişkisini sağlam bir şekilde kurmayı amaçladık ve başarıyoruz.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Bu proje gençleri anlama noktasında çok önemli”

Bu çalışma bizim için önemli bir alan çünkü konu gençler. Eskiden gençlerde sağ sol ayrımı gözetmeden toplum için riske girme özelliği vardı. Ama 90’lı yıllardan sonra gelen dijital nesilde para, güç, şöhret özelliği var. Osmanlı’nın son dönemlerinde Abdülhamit gençlerle aynı dili konuşamamış, buyurgan bir yaklaşım sergilemiş. Yetiştirdiği gençler Abdülhamit’in devrilmesine, sonraki dönem gençleri de Osmanlı’nın yıkılmasında rol oynadı. Bizim de bunları yaşamamız için gençlerle aynı dili konuşmamız gerekiyor. Bu proje gençleri anlama noktasında çok önemli” diye konuştu.

İhsan Aktaş: “Üsküdar Üniversitesi ile olan iş birliğinden gurur duyuyoruz”

GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş, Z+ Kuşağı Üniversitede projesinin toplumda iz bırakacağını belirterek “Başından beri akademiyle çalışıp iş birliği içinde olmayı çabaladık. Bu proje bize akademisyenlerle çalışma imkânı sundu. Üsküdar Üniversitesi ile iş birliğine girmekten gurur duyuyoruz. Bu çalışmayla iz bırakacağımızı düşünüyorum. Umarım arkadan gelenler de bu tür çalışmaları örnek alıp sürdürmeye devam eder ve topluma bir fayda sağlamış oluruz” dedi.

Prof. Dr. Muhsin Konuk: “Üsküdar Üniversitesi her zaman elini taşın altına koyabilen bir kurum”

Toplumun faydası için çalışmaktan her zaman memnuniyet duyacağını söyleyen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, “Yangını görenler olarak toplumun yaralarını sarma gibi bir misyonumuz var. Üsküdar Üniversitesi her zaman elini taşın altına koyabilen bir kurum. Biz her zaman toplum ve toplumun dinamikleriyle ilgili sorun ve çözümleri tespit etmekte çok ciddi gayret içerisindeyiz. Toplumda var olan sıkıntılarımızı belirleyip proaktif olarak teşhiste ve çözüm yollarının aranmasında gayretimiz var. GENAR da kaybettiğimiz değerlere sahip çıkan köklü bir kurum. Anlaşma bu bağlamda bizim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler