Üsküdar Üniversitesi’nde 5. mezuniyet coşkusu

Üsküdar Üniversitesi’nde 5. mezuniyet coşkusu

Yeni mezunlar çocuğa yönelik şiddete dikkat çekti. “Çocuk sussa da sen susma!”

Üsküdar Üniversitesi’nde 5. mezuniyet coşkusu

 

Yeni mezunlar çocuğa yönelik şiddete dikkat çekti

“Çocuk sussa da sen susma!”

 

Üsküdar Üniversitesi 2017- 2018 akademik yılı mezuniyet töreni,Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan yaklaşık 4 bin 900 öğrenci görkemli bir törenle mezuniyet sevinci yaşadı. Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Çocuk Gelişimi bölümü mezunları, çocuğa yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken bir pankartla sahneye çıkıp diplomalarını aldılar. Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin, İngilizce Psikoloji bölümünden mezun olan kızı Cansu Gültekin’in diplomasını verdi. Törende bir de sürpriz evlilik teklifi yapıldı.

 

Ataşehir’deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen törende Üsküdar Üniversitesi’nin ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olan yaklaşık 4 bin 900 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Törene Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da katıldı.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Türkiye’nin eğitimli insan kadrosuna 13 bin kişi kattık”

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi olarak beşinci mezuniyet törenini düzenlediklerini, bu önemli günde 4 bin 993 öğrenciyi mezun ettiklerini belirterek Türkiye’nin eğitimli insan kadrosuna 13 bin 322 kişiyi kattıklarını, bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini ve heyecanlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Tarhan, 16 bin öğrencisi olan Üsküdar Üniversitesi’nin aynı şevkle bu yolculuğa devam edeceğini ifade etti.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan gençlere tavsiyeler

 

Konuşmasında genç mezunlara önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hayatta başkalarının hatalarından ders almayı başarmanın önemli olduğunu belirterek ilkeli olmanın, yardımlaşmanın ve takım ruhunun önemini vurguladı.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gençlere üç önemli hedef koymaları gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Birincisi muhakkak hedef piramidiniz olsun. Hedef piramidi olan kişi en yükseğe somut değil, soyut hedeflerini koyar. Nasıl bir insan olmalıyım? Hayatımın sonuna geldiğim zaman nasıl anılmalıyım diye düşünür. Hayatımızın sonuna geldiğimizde nasıl anılmayı istiyorsak ego idealimize o hedefi koyalım. Somut hedeflerle sınırlı kalırsak sadece ev ya da araba hayali ile yaşarsak emin olun o hedeflere ulaşmak da zor oluyor mutlu olmak da zor oluyor.

 

Ümitsizlik en büyük düşmanınız olsun

 

İkinci önemli nokta; emeğinizle kazanmanız önemli. Alın terinizle kazanabilmek ve değer yargılarınızın olması ve onurunuzla yaşayabilmek çok önemli. Başınız dik yaşayabilmeniz için bu hedeflerinizi ve yol haritanızı iyi belirlemeniz önemli. Uçurtmayı ne uçurur diye sordukları zaman rüzgarın uçurduğunu söyleriz. Aslında uçurtmayı rüzgar uçurmuyor. Rüzgara karşı aldığımız pozisyon uçuruyor. Bir zorlukla karşılaştığınız zaman ümitsizlik en büyük düşmanınız olsun. Bu engeli nasıl aşarıma odaklanın. Öldürmeyen darbeler güçlendirir sözünü unutmayın. Bir diğer tavsiyem teknolojiyle barışık olun ama teknoloji amaç değil araçtır. Bunu unutmayın.”

 

Sadece başarıya odaklanmayın

 

Üsküdar Üniversitesi olarak verdikleri iki önemli ders olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bunlardan biri Proje Kültürü ve Girişimcilik; diğeri Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri dersi. Sadece başarı odaklı değil aynı zamanda kendimizle barışık olmayı da hedeflememiz lazım. İyi insan olmayı da hedeflememiz lazım. Mutlu olmanın bilimini de öğrenmemiz gerekiyor” dedi.

 

Dünyayı değiştirmeye kendinizden başlayın

 

Mezunları bundan sonraki hayatlarında Üsküdar Üniversitesi’nin temsilcisi olarak gördüklerini belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, mezunlardan üniversite ile olan gönül bağını sürdürmelerini de istedi. Prof. Dr. Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençler bize geldiklerinde birer kıvılcımdı. Burada bir alev yapmaya çalıştık. Alev kendisi de aydınlanır, çevresini de aydınlatır ve ısıtır. Bunu yapması için kendisinin de yanması gerekiyor. Yanmadan ısıtamayız. Duygularınızı heyecanlarınızı yaptığınız işe katmanız gerekiyor. Bunu yapabilirsek başarılı olabiliriz. Dünyayı değiştirmeye kendimizden başlayalım. Dünyayı değiştirmeden önce kendimizi değiştirelim.”

 

Öğrenciler konuşma yaptı

 

Törende lisans birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencisi Sümeyye Çalışkan, ön lisans Sosyal Hizmetler Programı birincisi Rabiye Demir, ön lisans Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı birincisi Zerrin Kübra Akdemir, 2018 yılının yüksek lisans mezunlarını temsilen Adli Psikoloji ve Davranış Delilleri Programı’ndan Oktay Çavuş konuşma yaptı. Yabancı öğrencileri temsilen Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi İsmail Hermann Horace Walid ve Mezunlar Derneği Başkanı Tayfun Gözler birer konuşma yaptı.

 

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan ve Mütevelli Heyet Üyesi Fırat Tarhan, aralarında birincilerin de bulunduğu mezun öğrencilere diplomalarını verdi.

 

Çocuk sussa da sen susma

 

Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü mezunları, çocuğa yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken bir pankartla sahneye çıkıp diplomalarını aldılar. Genç mezunlar, “Bir çocuğun gülümsemesi ise hayat /Bırak gülücüklerini rahat! / Çocuk sussa da sen susma, /Minik bedenlerin çıkaramadığı ses ol.” diyerek çocuklara yönelik şiddet olaylarını kınadı.

 

Diplomalarını babaları verdi

 

Törende mutlu anlar da yaşandı. Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin, İngilizce Psikoloji bölümünden mezun olan kızı Cansu Gültekin’in diplomasını verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal da çocuklarının mezuniyet sevinçlerine ortak oldu. Diplomalarını kendi elleriyle kızlarına takdim etti.

 

Benimle evlenir misin?

 

Mezuniyet töreninde bir de evlenme teklifi sürprizi yaşandı. Ergoterapi bölümünden mezun olan Ahmet Fatih Altay, Ergoterapi bölümü 4. Sınıf öğrencisi Rumeysa Açıkkol’a “Benimle evlenir misin?” diyerek sürpriz yaptı. İzleyici sıralarında oturan ve şaşkınlık yaşayan genç kız evet derken arkadaşları çiftin sevincine ortak oldu.

 

Baba-oğul mezun oldular

 

Törenin dikkat çeken portrelerinden biri de Odyometri bölümünden birlikte mezun olan Mehmet Tütüncü ve babası Dr. Celal Tütüncü oldu. Oğlu ile beraber diplomasını alan Dr. Celal Tütüncü, “Hedefim torunumla da diploma almak” dedi.

 

Üsküdar Üniversitesi andı okudu

 

Bayrak ve flama teslim töreninin ardından mezunlar Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur eşliğinde Üsküdar Üniversitesi andını okudular. Mezuniyet töreni yeni mezunların kep atmaları ile sona erdi. Mezuniyet töreni ÜÜ TV’den ve Üsküdar Üniversitesi Facebook hesabından canlı olarak yayınlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler