Vali Demirtaş, Demokrasi Nöbetini 27. Gününde…

Vali Demirtaş, Demokrasi Nöbetini 27. Gününde…

 Vali Demirtaş, demokrasi nöbetini 27. Gününde halka seslenerek, “Milli İradeye Namusumuz Kadar Sahip Çıkacağız” Dedi. Adana’da Fetullahçı...

 

Vali Demirtaş, demokrasi nöbetini 27. Gününde halka seslenerek, “Milli İradeye Namusumuz Kadar Sahip Çıkacağız” Dedi.

 

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

 

Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte Adana'da, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu" tarafından gerçekleştirilen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi"ne katıldı.

 

Uğur Mumcu Meydan’ında gerçekleştirilen mitinge Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

Vali Mahmut Demirtaş burada yaptığı konuşmada, kentte sıcağa karşı yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılımlarından dolayı tüm kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

 

Demokrasi nöbetine 27 günden bu yana coşkuyla katkı verildiğini anlatan Vali Demirtaş, tek istek ve dualarının bundan sonra böyle bir darbe girişimiyle memleketin karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

 

Vali Demirtaş, bundan sonra kimsenin kalkışmaya cesaret dahi edemeyeceğini belirterek, "Siz varken, milletimiz varken, kimse bundan sonra bu darbe girişimine teşebbüste bulunamayacak. Siz sokaklarda ve meydanlarda bunun dersini verdiniz. Bizim demokrasimiz 27 gün öncesindeki demokrasiden çok daha güçlü artık. Sizler bu Fetullahçı Terör Örgütüne 27. günden beri ders veriyorsunuz. Bundan sonra kimse bu hatayı yapamayacak. Allah'ın izniyle gerektiğinde tankların önüne yatacağız. bombalara hedef olacağız. Ama kimse bu memleketin milli iradesini çiğnemeyecek, çiğnettirmeyeceğiz. Bizim için milli irade bir namustur kardeşlerim. Ona namusumuz kadar sahip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve hükümetimizin de arkasındayız. Sizler olduğunuz müddetçe kimse bu memlekete, millete kurumlara asla yanlış yapamayacaktır. Zaten bir daha cesaret edemezler. Her biri on, yüz adım bile gidememiştir. Sizleri maalesef karşılarında görünce bu Fetocular geri dönmek zorunda kalmışlardır. Bizler sonuca ulaşana kadar, köklerini kazıyana kadar gece gündüz çalışıp, kökünü kazıyacağız" diye konuştu.

 

Demokrasi nöbetinin son gününde vatandaşlar meydanı doldurdu. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler dualar edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. İlahilerin de seslendirildiği etkinliğe katılan gencinden yaşlısına vatandaşlar ellerinde Türk Bayrağıyla darbe girişimini protesto etti.

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler