Vali Demirtaş, İl Mili Eğitim Müdürlüğünden Brifing Aldı

Vali Demirtaş, İl Mili Eğitim Müdürlüğünden Brifing Aldı

 Vali Mahmut Demirtaş, Adana’da ki eğitim durumu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’dan brifing aldı.VALİ DEMİRTAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA...

 

Vali Mahmut Demirtaş, Adana’da ki eğitim durumu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’dan brifing aldı.

VALİ DEMİRTAŞ’IN BAŞKANLIĞINDA TOPLANILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Şube Müdürleri katıldı.

GENEL DURUM DERGERLENDİRİLMESİ YAPILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yaptığı sunumda kentteki okulların fiziki durumu, idareciler, öğretmenler ve Adana’daki eğitimin Türkiye ortalamasındaki yeri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

DERSLİK AÇIĞI DÜŞÜRÜLMELİ

Vali Mahmut Demirtaş ise, Adana’daki derslik açığının hızlı bir şekilde düşürülmesi konusunda yapılan çalışmalara hız verilmesini istedi.

HAYIRSEVERLERE CAĞRI

Eğitimde daha modern dersliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, devletin yaptığı okulların yanı sıra hayırsever insanların desteklerinin de çok önemli olduğunu ve derslik sorunun çözümüne katkıda bulunacak hayırseverlere her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

ADANA’NIN BAŞARI ÇITASI YÜKSELECEK

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sıralamasında Adana’nın Türkiye ölçeğindeki sıralaması hakkında da bilgi alan Vali Demirtaş, her alanda olduğu gibi özelliklede eğitimde Adana’nın başarı çıtasını daha da yukarıya çıkarmak için gerekli fizibilitelerin yapılacağını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

OKULLARIN FİZİKİ DURUMU İYİLEŞTİRİLMELİ

Vali Demirtaş, okulların tatil döneminde olduğunu hatırlatarak, eğitim-öğretim dönemi başlamadan tüm okulların fiziki durumlarının idareciler tarafından gözden geçirilerek, yapılacak tadilatların bir an önce bitirilmesi talimatını da verdi.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler