Vali Süleyman Elban’ın Kurban Bayramı Mesajı

Vali Süleyman Elban’ın Kurban Bayramı Mesajı

Adana Valisi Süleyman Elban, Tüm İslam âleminin, aziz milletimizin ve kıymetli Adanalı hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum..

Tüm İslam âleminin, aziz milletimizin ve kıymetli Adanalı hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam dünyasına iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.

Bayramlar; birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin nişanesidir. Kırgınlıkların, küskünlüklerin, dargınlıkların ortadan kalktığı zaman dilimleri olan bayramlar, sevinç ve mutluluğun sınırları aşıp tüm dünyayı sardığı, yedi iklimin kucaklaştığı müstesna günlerdir.

Kurban ise yüce Mevla’ya yakınlaşma, onun rızasını kazanma amacıyla yerine getirilen bir ibadet olmakla birlikte inananların da birbirine yakınlaşmasına, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile olan dini vecibelerden biridir. Bu anlamda kurban; yoksulun hatırlanması, öksüz ve yetimin başının okşanması, katı yüreklerin yumuşaması, merhamet pınarlarının çağlamasıdır.

İşte içerisinde bu ve benzeri pek çok manayı barındıran Kurban Bayramı’nı, bu yıl önceki yıllardan farklı bir ortamda, koronavirüs salgınının gölgesinde idrak ediyoruz. O sebeple gerek kurban alışverişi ve kesimini gerekse bayram ziyaretlerimizi Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun belirlediği kurallar dâhilinde gerçekleştirelim. Bayramda koronavirüs bulaşının artmaması için kontrollü sosyal hayatın gerektirdiği; maske takma, fiziki mesafemizi koruma ve hijyen kurallarına uyma kurallarından asla taviz vermeyelim.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Adana Valiliği olarak bizler de Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edilmesi için gerekli olan tüm tedbirleri aldık. Bayram süresince; güvenlik, sağlık, temizlik, ulaşım, gıda, zabıta ve itfaiye hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmet alanlarında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması adına tüm kurumlarımız çalışmalarını aralıksız ve kesintisiz bir biçimde sürdürecek. Bayram boyunca Adanalı hemşerilerimize en güzel hizmetleri sunacak tüm personelimize çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Diğer yandan bayramı yakınlarının yanında geçirmek üzere trafiğe çıkacak vatandaşlarımıza da trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarının hayati önem taşıdığını bir kez daha hatırlatıyor; bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için tüm kurallara riayet etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.

Kurban Bayramı vesilesiyle vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Başta şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olmak üzere Adanalı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor; sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler