"Vicdan Konvoyu" Adana'dan yola çıktı

"Vicdan Konvoyu" Adana'dan yola çıktı

- Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurmak için İstanbul'dan başlayan "Vicdan Konvoyu" Adana'daki durağının ardından Hatay'a hareket etti

hatay-1-003.jpg

ADANA (AA) - Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve işkencelere maruz kalan kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu" Adana'dan Hatay'a doğru yola çıktı.

İstanbul'dan, 55 ülkeden katılımlarla yaklaşık 70 otobüsten oluşan konvoyun yolcuları, Adana'da TÜYAP Fuar Alanı'nda geceyi geçirdi.

 

Vicdan Konvoyu koordinasyon ekibinden Hayrunnisa Çiçek, yaptığı açıklamada, Suriye'deki hapishanelerde kalan kadınların durumuna dikkati çekmek ve onların serbest bırakılması için yola çıktıklarını söyledi.

Bu harekete dünya genelinde 450'den fazla sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini belirten Çiçek, "Burada 55 ülkenin temsilcileri bulunuyor. Adana'dan yola çıkıyoruz ve son durağımız olan Hatay'a gideceğiz. Orada hep beraber Suriyeli kadınların özgür bırakılması için tüm dünyaya mesaj vereceğiz." dedi.

Katılımcılar daha sonra otobüslerle Hatay'a doğru hareket etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler