Yalçın Akdoğan: Orada çapsız, beceriksiz bazı adamlar var ve...

Yalçın Akdoğan: Orada çapsız, beceriksiz bazı adamlar var ve...

 Star Gazetesi yazarı ve Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan CHP-Cemaat ittifakını 'statüko bloğu' olarak yorumladı ve içerideki...

 

Star Gazetesi yazarı ve Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan CHP-Cemaat ittifakını 'statüko bloğu' olarak yorumladı ve içerideki bazı çapsız, beceriksiz kişilerin Cemaat'i uçuruma götürdüğünü söyledi...

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, 24 TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Orhan Miroğlu ve Melik Yiğitel'in sorularını cevaplayan Akdoğan, CHP ve paralel çete arasındaki ittifakı yorumladı, "CHP'yle ittifak Cemaat'te kırılmalara neden olur" dedi.

Akdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDEBİLİRLER

Burada bir statüko bloğu var. AK Parti karşıtlığı üzerine bir araya gelmişler, geçici bir uzlaşma gibi görünüyor ama bundan sonraki süreçte de bu işbirliği arayışını devam ettireceklerini düşünebiliriz.

Tabi, bu statüko bloğu, aynı yöntemleri, aynı anlayışı devam ettirirlerse, aynı sonucu alacaklardır, yine hep beraber hezimete uğrayacaklardır.

İTTİFAK TERS TEPTİ

Bir araya gelmeleri, onların durumunu daha iyiye götürmedi, daha kötüye götürdü. Tapeler, illegal dinlemeler... Kirli bir ittifak vardı, bu ters tepti.

YAŞANAN KRİZİN TAM OLARAK FARKINDA DEĞİLLER

Bu partiler zaten tek tek kimlik krizi yaşıyorlar. Kendilerini dönüştüremediler, yenileyemediler. Bunların bir araya gelmesi, bu kimlik krizini daha da derinleştirdi. Ama onlar yaşanan krizin tam farkında değiller. Şu anda bir şekilde durumu idare ediyorlar.

Bu durumun kendi içlerinde ciddi tartışmalara yol açması lazım. Ama AK Parti karşıtlığı bir motivasyon üretiyor. Ve birçok şeyi erteliyorlar, örtüyorlar. Bu bir yerde patlak verir.

KILIÇDAROĞLU İKİ KİŞİYE BEL BAĞLADI... TAM BİR KAYBET-KAYBET SARMALI BU

Sayın Kılıçdaroğlu iki kişiye bel bağladı. Biri CHP'nin başına geçmek istiyor, diğeri MHP'nin başına geçmek istiyor. İkisine yatırım yaptı, ikisi de kaybetti. Tam bir kaybet-kaybet sarmalıdır bu. Paralel yapı da bu hüsranın parçası oldu.

30 YILDIR KURDUKLARI BİNA ÇÖKTÜ

Paralel yapı açısından güven kaybı en ağır yaradır. Bir kere güveninizi kaybettiniz mi kolay kolay geri getiremezsiniz.

Düşünün, 30 yıldır birileri bir bina kuruyor. Kurumların içine girmişler, bir yerlerde etkinlikler kazanmışlar. Bir amaçları var. Bir anda bütün o bina çöktü, bütün yapı deşifre olmaya başladı. Ortada beceriksiz birileri var demek ki. Onları uçuruma sürükleyen, deşifre olmalarına sebep olan beceriksiz birileri var demek ki.

ÇAPSIZ VE BECERİKSİZ BAZI ADAMLAR BU YAPIYI UÇURUMA SÜRÜKLEDİ

Bir güç zehirlenmesi, bir sarhoşluk yaşanmış. Biz yaparız, ederiz, herkesi deviririz, ülkeyi yönetiriz -daha önceki vesayetçi odakların anlayışı- buna kapılmışlar, kendisini strateji dehası sanan çapsız bir takım adamların, veyahut Twitter soytarılarının yaptıkları bütün bu yapıyı uçurumdan sürüklediler.

Yalçın Akdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, 30 Mart öncesinde olduğu gibi paralel yapı yeni kalkışmalar deneyebilir mi" sorusuna ise "çırpındıkça batarlar" dedi.

ERDOĞAN KÖŞK'E ÇIKARSA AK PARTİ'DE NELER OLUR?

Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda AK Parti'de durumun ne olacağı yönündeki soruya ise Akdoğan, AK Parti kadrolarının çok deneyimli insanlardan oluştuğunu, hatta her birisinin muhalefet liderlerinden bile daha donanımlı olduğunu söyledi.
Star

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler