YARSAV'ın kıyameti koparma nedeni!

YARSAV'ın kıyameti koparma nedeni!

YARSAV'ın Başbakan'a karşı 'gücün yetiyorsa kapat' çıkışının arka planı anlaşıldı. Hakim savcıların ancak yüzde 10'unun üye olduğu YARSAV'ın...

YARSAV'ın Başbakan'a karşı 'gücün yetiyorsa kapat' çıkışının arka planı anlaşıldı. Hakim savcıların ancak yüzde 10'unun üye olduğu YARSAV'ın kopardığı kıyametin nedeni HSYK'da üyelerinden kaynaklanıyor

Kenan Kıran'ın haberi

10 bin hakim ve savcının akıbetine karar veren HSYK'da 12 üye görev yapıyor. Bunların 8'i YARSAV üyesi.

Bu da, şunu gösteriyor: Hakim ve savcıların ancak yüzde 10'unun üye olduğu YARSAV; HSYK'da yüzde 80 oranında temsil ediliyor.

Bütün gürültü; referandumda bu işgale son verilecek olmasından koparılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ?Şimdi ben YARSAV üyesi olan yargı mensuplarına nasıl güveneceğim, nasıl güvenebilirim?

Çünkü açık, net kalkıp da iktidarı eleştiriyorsa, hakaretler ediyorsa, ben böyle bir yargı mensubuna nasıl güvenebilirim?

Ben orada böyle bir oluşuma karşıyım? şeklindeki sözleri, hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV'ı yeniden gündeme getirdi.

Yüksek yargıda YARSAV'a üye olan bazı hakim ve savcılar, yürütülmekte olan Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını açıkça eleştiriyor, sanıklara destek veriyor, Anayasa Mahkemesi'nin tarafından onaylanan Anayasa değişikliğini eleştiriyor, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek referandumda ?Hayır? oyu verilmesini istiyor, Cumhurbaşkanı hakkında bile dava açıyor.

SİYASET YAPAN ?YARSAV'LI YARGI ÜYELERİ!

Yüksek yargıda görev yapan YARSAV üyelerinin icraatları şöyle:

KADİR ÖZBEK, SANKİ MUHALEFET LİDERİ

YARSAV üyesi HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in, 2010 Aralık ayında HSYK'daki görev süresi doluyor.

Özbek, Anayasa değişiklik taslağıyla ilgili olarak, ?Kusura bakmayın, yüksek yargı ile dalga geçiyorlar. Bu kadar açıkça söylüyorum.

Eğer kendileri bunu istiyorlarsa, ciddiyetten uzak bir taslak diye düşünmek de mümkün? değerlendirmesinde bulundu.

HASAN GERÇEKER DE SİYASET YAPIYOR

YARSAV üyesi Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargı reformuna karşı çıkarken CHP eski lideri Deniz Baykal gibi ?kuşatma' ifadesini kullanmış ve ?Düzenlemelerle yürütme, yargıyı daha da kuşatma altına almak istemektedir? demişti.

YARSAV Başkanı Yargıtay Tetkik Hakimi Emine Ülker Tarhan, 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek referandumda ?Hayır? oyu verilmesini istiyor.

Tarhan, Anayasa değişikliğinin Türkiye'de hiçbir temel sorunu çözmeyeceğini savunarak, ?Biz YARSAV olarak Anayasa değişikliğinin ülkemizde hiçbir sorunu çözmeyeceğini biliyoruz.

Aksine büyük sorunlar yaratacağını düşünüyoruz. İşte bu nedenle bununla savaşırız? değerlendirmesinde bulunmuştu.

Tarhan, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları eleştiriyor ve sanıkların duruşmalarını takip ediyor.

AKTAN, BALBAY HAKKINDA KARAR VERECEK!

Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan YARSAV'a üye... Aktan, Cumhuriyet gazetesinde yazarlık yapıyor ve Ergenekon soruşturmasını hedef alıyor.

Aktan, Ergenekon davasının Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gelmesi halinde kurulda ?üye? sıfatıyla oy kullanacak!..

Oy kullanacağı sanıklar arasında Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay da bulunuyor.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK! FOTOKOPİ ÜZERİNDENTAHLİYEYE KARAR VERDİLER

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker ile üyeler İdris Çobanoğlu, Şükrü Türktemel ve Hüseyin Eken YARSAV'a üye.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzincan davasına ilişkin dava dosyası kendilerine gelmeden fotokopi üzerinden Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner dahil tutuklu 10 sanığın tahliyesine karar verdi.

OSMAN KAÇMAZ, ERGENEKON SANIKLARININ DURUŞMALARINI TAKİP EDİYOR

CUMHURBAŞKANI'NA DAVA AÇTI

?Görevi kötüye kullanma' ve ?hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal' suçlamasıyla Yargıtay'da yargılaması devam eden Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Erzincan'daki Ergenekon davası duruşmalarına katılıyor, Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'in Yargıtay'daki duruşmalarına takip ediyor.

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yargılanması için dava açmış, Yargıtay, ?Cumhurbaşkanı yargılanamaz? kararı vermişti.

YARSAV'IN SKANDAL İCRAATLARI!

* YARSAV, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasını eleştiriyor, sanıklara açıkça destek veriyor.

* YARSAV basın toplantılarını, davalarının temyiz incelemesinin yapıldığı, masrafları vatandaştan çıkan kamu binası olan Yargıtay ek binasında yapıyor.

* Meclis'in, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını 103'e karşı 411 ?evet' oyuyla kaldırmasına tepki için Ankara'da düzenlenen ?laiklik' yürüyüşüne dönemin YARSAV Başkanı Ö. Faruk Eminağaoğlu ile yönetim kurulu üyeleri katılmıştı.

3 ASİL, 5 YEDEK ÜYENİN TAMAMI YARSAV'A ÜYE!

HSYK, Adalet Bakanı ile kurulun doğal üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşarı'nın yanısıra, 3'ü Yargıtay, 2'si Danıştay'dan seçilen toplam 7 asil üyeden oluşuyor.

Kurulun 5 de yedek üyesi bulunuyor. HSYK'nın, 3 asil üyesinin yanısıra, 5 yedek üyesinin tamamı YARSAV'a üye!..

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ile HSYK üyeleri Musa Tekin ve Orhan Cem Erbük, hiçbir hukuki dayanağı olmayan YARSAV'a üye...

HSYK'nın yedek üyeleri olan Coşkun Öztürk, F. Anıl Genç, Ayşe Albayrak Doğan, Feyzi Altınok ve H. Ceyda Kerman da, YARSAV'da üye olarak görev yapıyor. HSYK üyelerinden Ali Suat Ertosun ve Suna Türkoğlu, YARSAV'a üye değiller...

Ama YARSAV'ın her toplantısına katılıyorlar. Suna Türkoğlu, aynı zamanda CHP Rize Milletvekili Osman Yılmaz Karaosmanoğlu'nun kızı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler