Yetimler bayramlıklarını beğenerek seçiyor

Yetimler bayramlıklarını beğenerek seçiyor

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Adana Temsilciliğinin mağazaya dönüştürdükleri dernek binasında yetimler bayramlıklarını seçme mutluluğunu yaşıyor.

ADANA

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilikder) Adana Temsilciliğinin mağazaya dönüştürdükleri dernek binasında yetimler bayramlıklarını seçme mutluluğunu yaşıyor.

Dernek yöneticileri, Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneği ile ortak yürüttüğü proje kapsamında, İyilikder Adana temsilciliği binasını, kıyafet ve ayakkabıların bulunduğu mağazaya dönüştürdü.

Temsilcilik binasına getirilen binden fazla Türk ve Suriyeli ihtiyaç sahibi yetim, Ramazan Bayramı'nda giyecekleri kıyafetleri zevkleri ve bedenlerine göre seçerek aldı.

İhtiyaç sahiplerine, mağazada alışveriş yapıyor gibi bayramlık seçme şansı sunan dernek yöneticileri, yetimlerin yüzünün en azından Ramazan Bayramı'nda gülmesini sağladı.

İyilikder Adana Temsilcisi Ramazan Bulut, Ramazan Bayramı öncesinde yetimlerle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaklaşık 500 kişiye kıyafet ve ayakkabı giydirmeyi planladıklarını ancak binden fazla yetimin bu projeden faydalandığını belirten Bulut, "Şu anda yetimlerle büyük bir heyecan yaşıyoruz. Onları giydirmek gerçekten bize sevinç veriyor." dedi.

Bulut, projeyi Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneği ile yürüttüklerini dile getirerek, "Yetimler kendi giyeceklerini beğenerek, sevinçle seçiyor. Bayramlık alan yetimlerin arasında Türk ve Suriyeliler var. İhtiyaç sahibi kimse, yetim kimse, hangisine ulaşmışsak veya onlar bize ulaşmışsa hepsinin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Eren Bozkurt

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler