Yöresel Kültürler Çukurova’da Buluşuyor

Yöresel Kültürler Çukurova’da Buluşuyor

 Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği, Adana’da dernek ve vakıf çatısı altında buluşan hemşehrilerin, yöresel kültürlerini tanıtacağı şölen...

 

Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği, Adana’da dernek ve vakıf çatısı altında buluşan hemşehrilerin, yöresel kültürlerini tanıtacağı şölen yarın(3 Haziran Cuma) başlıyor. Yöresel kültürlerin gerçekleşeceği şölene 30 yörenin katılacağını belirten Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu şölen, Anadolu kültürlerinin buluşmasını sağlayacak ve Adana’da yaşayan hemşehrilerin kaynaşmasına kucak açacak” dedi.

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hemşehri kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, kültürlerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla Yöresel Dernek ve Vakıf Şöleni düzenlendiklerini ve şölene Adana halkının davetli olduğunu duyurdu.
Çukurova İlçesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki Doğal Park 1 (Ercan Çetin) Parkı’nda düzenlenecek şölen yarın(3 Haziran Cuma) başlıyor. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden göç ederek veya başka sebeplerle gelerek Adana’ya yerleşen halkın birbirlerini daha iyi tanımaları ve kaynaşmaları için böyle güzel bir etkinlik tertiplediklerini vurgulayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Adana’da faaliyet gösteren 30 hemşehri kuruluşumuz, kendi yörelerinin kültürlerini sergileyecekler. Ayrıca, halkımızın diğer kültürleri de tanıma fırsatı bulacakları şölenimiz, halkımızın da birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı koyacak. Edirne’den Kars’a Sinop’tan Adana’ya tüm yörelerden temsilcilerin katılacağı şölen, toplumumuza da birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemini yansıtacak” dedi.
Yarın(Cuma) başlayacak ve 3 gün devam edecek olan şölende, yörelere özge halk oyunları, danslar ve oyunlar sergilenecek. Ayrıca, her yörenin kendine has yemek ve ürünleri de şölende yer alan stantlarda tanıtılacak.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler