Zeynep Kırılmış: 2 bin 500 puf minderin İtalya'ya satışı için anlaşma yapıldı..

Zeynep Kırılmış: 2 bin 500 puf minderin İtalya'ya satışı için anlaşma yapıldı..

- Kooperatif başkanı Zeynep Kırılmış: "Bölgemizdeki kadınların emeği Avrupa'da satışa sunulduğunda bize katkısı çok fazla olacak"

zeynep-kirilmis-1.jpg

- Kadıneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde ev hanımlarının öreceği 2 bin 500 puf minderin İtalya'ya satışı için anlaşma yapıldı

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Adana'da 300 ev hanımının el emeği göz nuruyla hazırlanacak 2 bin 500 puf minder İtalya'ya gönderilecek.

Kadıneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile İtalya'da faaliyet gösteren ev ürünleri satan bir firma arasında yapılan anlaşmayla Adana'da ev hanımlarının öreceği puf minderlerin ilk partisinin mayıs ayında Roma'ya gönderilmesi planlanıyor.

Kooperatif başkanı Zeynep Kırılmış, AA muhabirine, 2019'da kurulan kooperatif bünyesinde öncelikle "Bikadın" markasını oluşturarak tescilini aldıklarını, kurumsal kimlik kazandırmaya dönük çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kooperatif kurulduktan sonra Ticaret Bakanlığının Kooperatifleri Destek Programı'ndan aldıkları hibe ile çalışmalarını güçlendirdiklerini ifade eden Kırılmış, ihracat yapmadan devamlılık sağlanamayacağı düşüncesiyle pazar arayışı içine girdiklerini belirtti.

Kırılmış, Adana Ticaret Müdürlüğünün de desteğiyle girişimleri sonucu İtalya'da ev konsept alanında faaliyet gösteren bir firmayla 2 bin 500 örgü puf minder satılması konusunda anlaştıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Çok güzel şeyler yapacağımıza onlar da biz de inanıyoruz. Ancak ilk defa ihracat yapacağımız için bazı bürokratik işlemleri bilmiyoruz. Onların standardında ürün göndereceğiz. Acemilik var ama heyecanımız da var. Tüm malzemelerden sonra çok az da kar etsek biz kaliteli güzel belli standartta işler çıkartmak istiyoruz. Bu çalışmada yaklaşık 300 kadına iş vereceğiz. Bölgemizdeki kadınların emeği Avrupa'da satışa sunulduğunda bize katkısı çok fazla olacak. Kadınların emeği değerini bulacak. İlk defa ihracat tecrübemiz olacak. Bu bize büyük bir motivasyon olur. Çünkü Avrupa'ya satış yapılınca başka ülkelere satmanın daha kolay olacağını düşünüyorum."

- "Hem psikolojimiz düzeliyor hem para kazanıyoruz"

İhraç edilecek puf minderleri kız kardeşiyle ören ev hanımı Filiz Yılmaz, ev bütçesine katkıda bulunmak için kooperatifle anlaştığını dile getirdi.

Evde normalde kendilerine göre el işi yaptıklarını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çok şükür burayla bir bağlantımız oldu. Kendimizi ona göre ayarlıyoruz, gelip işimizi yapıyoruz. Evimize, bütçemize faydası var, çocuklarımızı okutuyoruz. Bu işler psikolojimizi de düzeltiyor. Ev işi dışında dışarıya çıkmamız iyi oluyor. Burası bizi dinlendiriyor, hem psikolojimiz düzeliyor hem para kazanıyoruz."

Kadınlardan Fulya Düzdal da eve ekonomik katkı olması için bu tür el işleri yaptıklarını belirtti.

Ev işerinden artan zamanda kooperatif için puf yaptığına değinen Düzdal, "İhracat işin içine girince işlerimizin daha fazla olacağını düşünüyorum. Daha uzun süre çalışırız, bizim için daha iyi olur. Yaptığımız işleri tanıtma imkanı olur, işi büyütmüş oluruz." dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler