Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

- Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek ve moral vermek amacıyla Yayladağı ilçesinde düzenlenen, "Malazgirt'ten Afrin'e" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

cats-012.jpg

HATAY (AA)

Yayladağı Belediyesince, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlere destek ve moral vermek amacıyla şiir yarışması yapıldı.

Şiir yarışmasına Erzurum, Sivas, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana, Ağrı ve Hatay gibi birçok ilden çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 

Tören, Yayladağı Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşti.

Burada  konuşan Kaymakam Yüce, millet olarak tarihi bir süreçten geçildiğini söyledi.

Türk askerinin Afrin'de tarih yazdığını belirten Yüce, "Milletimiz her zaman ordusunun yanında olmuştur. Zeytin Dalı Harekatına destek olmak amacıyla ilçemizde yapılan şiir yarışmasına her kesimden vatandaşımız ilgi göstermiştir." dedi.

Türkiye'nin birçok ilinden gönderilen şiirlerde vatan sevgisinin gözler önüne serildiğini ifade eden Yüce, "Yarışmaya katılan genç, yaşlı ve öğrencileri yürekten kutluyorum. Katılımcıları Yayladağı ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Şiir yarışmasında emeği geçen ve dereceye girenleri tebrik ederim." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da yarışmaya yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

İlçede bu yıl 4. kez şiir yarışması yapıldığını belirten Kalkan, "Geleneksel hale getirdiğimiz şiir yarışmamıza Türkiye'nin birçok ilinden katılım sağlandı. Zeytin Dalı Harekatındaki askerlerimiz için gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmasına 167 şiir gönderildi. İçimizi ısıtan şiirler geldi. Aralarında minik öğrencilerimizde vardı, çocuklarımız vatan aşkıyla bizleri gururlandırdı. Başarılı olanları kutluyorum. Önümüzdeki yıl içinde şiir yarışmalarımız sürecek." diye konuştu.

Yarışmada yetişkinlerde Şanlıurfa'dan Mustafa Sade ve öğrencilerde de Yayladağı Anadolu İmam Hatip Lisesi 12-B sınıfı öğrencisi Züleyha Akyürek birinci oldu.

Birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500 lira para ödülü verildi.

Ödül törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Doğan Gürlen ve MHP İlçe Başkanı Celal Atmaca, Hatay Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ali Parlak'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler