'Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci gün

'Zeytin Dalı Harekatı'nda ikinci gün

TSK'nın, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı 'Zeytin Dalı Herakatı'nın ikinci gününde ÖSO birlikleri de sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başladı.

KİLİS

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın bugünkü bölümünde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başladı.

WEB TV ADANAPOST - Kilis'e roket düştü

WEB TV ADANAPOST - Afrin’de hedefler vuruldu

Afrin'e 'Zeytin Dalı Harekatı' başladı

Afrin'de terör örgütü PYD/PKK hedefinden 108'i vuruldu

Rusya, Afrin’deki askerlerini çekmeye başladı

Erdoğan: ‘Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır..'

Yıldırım: ‘Türkiye terör örgütlerine pabuç bırakır mı?

Bahçeli: Allah ordumuzu muvaffak etsin

Afrin'deki PYD/PKK mevzilerine topçu atışı

'Afrin'de terörist sığınakları vuruldu'

 

Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi.

Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

Afrin’de hedefler vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 72 savaş uçağı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde belirlenen terör örgütü PYD/PKK'ya ait 113 hedeften 108'ini vurdu.

21.01.2018

Sınır birliklerine takviye 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/PKK tarafından işgal edilen alanlara yönelik dün başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırdaki birliklere askeri araç takviyesi yapıldı.

Hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında yer alan Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan harekat kapsamında çeşitli birliklerden Kilis'e tank ve zırhlı personel taşıyıcı sevkiyatı devam ediyor.

Kilis-İslahiye-Hatay hudut hattı istikametine yönlendirilen ve çoğunluğu tanklardan oluşan askeri araçlar, sınırda belirlenen bölgelere konuşlandırıldı. Tankların namluları ise Suriye'ye çevrildi.

Bu arada askeri araçların geçtiği güzergahlarda yaşayan vatandaşlar, askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Askerler ise korna çalıp, el sallayarak karşılık verdi.

Gece boyu çok sayıda obüs ve top atışı yapıldı

Öte yandan, Hatay'daki sınır birliklerinden Afrin'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gece boyu çok sayıda obüs ve top atışı yapıldı. 

Bölgedeki patlama sesleri, sınır mahallelerinden de duyuldu.

Bölge ülkelerine 'Zeytin Dalı Harekatı' bilgilendirmesi

Dışişleri Bakanlığı, bölge ülkeleri ÜrdünIrakLübnanKatarKuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirme yapacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, bugün bakanlığa çağrılacak Suriye'ye komşu Ürdün, Irak, Lübnan, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan büyükelçilerine "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında bilgilendirmede bulunacak.

Dün de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin'in yanı sıra İran'ın Ankara'daki büyükelçilik misyon şefleri, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak harekat hakkında bilgilendirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler