'16 Nisan'da siyasi krizler, çift başlılık sorunları son bulacak..'

'16 Nisan'da siyasi krizler, çift başlılık sorunları son bulacak..'

MHP Grup Başkanvekili Akçay, "16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla siyasi krizler, çift başlılık sorunları son bulacaktır." dedi.

MANİSA

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, partisinin Manisa Demirci İlçe Başkanlığınca Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda partililere hitap etti.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "Vatan için evet, millet için evet, devlet için evet ve Türkiyemiz için evet diyeceğiz." ifadesini kullanan Akçay, "16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla siyasi krizler, çift başlılık sorunları son bulacaktır." dedi.

Halk oylamasıyla Türkiye'nin bir sistem değişikliğine gideceğini belirten Akçay, şöyle devam etti:

"Maalesef 94 yıllık parlamento tecrübemizin bilançosunu çıkardığımızda siyasi istikrar sağlanmamıştır. Bu durum açıkça bir sistem sıkıntısını ortaya koymakta. 94 yıl boyunca Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında sıkıntılar yaşanmış, Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sorunlu olmuştur. Bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanı seçilmesinde de sorunlar yaşandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanı seçtirilmemesi için türlü oyunlar oynanmıştır."

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "550'den 600'e çıkan milletvekili sayısını açıklayamıyorlar." şeklindeki sözlerine değinen Akçay, şunları kaydetti:

"Fakat söylerken kendisiyle çelişkiye düşüyor. DYP/SHP koalisyonunda milletvekili sayısını 450 milletvekilinden 550'ye çıkaranlar kendileri. Sen o zaman niye kanun teklifi veya anayasa teklifi verip de sayıyı düşürmüyorsun? Şimdi mi aklına geldi? Yeni anayasada milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkmasının sebebi Türkiye'nin 80 milyon nüfusa sahip olması. 67 vilayet sayımız 81 vilayete yükseldi. Türkiye Büyük Millet Meclisinde komisyon sayıları arttı. Yurt dışı görevleri ve araştırma komisyonları var. Bu nedenle böyle bir uygulamaya gidildi. Kılıçdaroğlu, 178 trilyon gibi bir rakamdan bahsetmiş. Böyle bir uçuk rakam yok. Millete yanlış rakam vereceğine kendi milletvekillerine hakim olsana. Sen önce milletvekilinin haberleşme giderlerinin hesabını versene."

Muhabir: Nurullah Kalay

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler