5. Uluslararası Folklor Festivali başladı

5. Uluslararası Folklor Festivali başladı

- Antalya'nın Kepez Belediyesince düzenlenen festival 31 Ağustos'ta sona erecek

5. Uluslararası Folklor Festivali başladı

- Antalya'nın Kepez Belediyesince düzenlenen festival 31 Ağustos'ta sona erecek

ANTALYA (AA) - Dünyanın ve Türkiye'nin folklor renklerini buluşturan 5. Uluslararası Folklor Festivali, kortejle başladı. 

Kepez Belediyesince düzenlenen ve 31 Ağustos'ta sona erecek festival kapsamında, Mehmet Akif Caddesi'nde kortej gerçekleştirildi. Gürcistan, Bulgaristan, Moldova, Azerbaycan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk oyunları ekiplerinin de yer aldığı 570 kişilik ekip, kapalı pazar yerinden yöresel kıyafetleri ve ülke bayraklarıyla Dokuma Park'a kadar yürüdü.  

Yol boyunca vatandaşlarla fotoğraf çektirip yöresel danslarını sergileyen ekiplerin gösterileri, Dokuma Park'ta sona erdi. Kortej ile başlayan festival yarın Dokuma Park'ta düzenlenecek gösterilerle devam edecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kortej öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da kültür ve sanatını renklendirmek için başlattıkları festivalin 5'incisini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. 

Festivali uluslararası boyutta kutlamanın sevincini anlatan Tütüncü, "Yerel kültürleri, Kepez'de sergileyen bir festival haline geldi. Yerel kültürlerle buluşmak çok anlamlı. Dünyanın farklı noktalarından farklı kültürleri vatandaşlarımıza tanıtıyoruz. Festivali Antalya ile bütünleştireceğiz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler