50 bin TL'ye internette organ satmışlar ?

50 bin TL'ye internette organ satmışlar ?

Adana'da 'organ ticareti' yaptıkları iddiasıyla 28 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın 12 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda çetenin ihtiyaç sahibi...

Adana'da 'organ ticareti' yaptıkları iddiasıyla 28 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın 12 ilde eş zamanlı yaptığı operasyonda çetenin ihtiyaç sahibi kişilerden 5 bin liraya aldığı böbreği internet aracılığıyla 50 bin liraya sattıkları ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana, Antalya, Hakkari, Tokat, Amasya, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Sakarya ve İstanbul'da "organ nakli" yapan çeteye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, elebaşılığını Abdulkerim Ö.'nün yaptığı ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı. Aralarında böbreklerini para karşılığı satanların da bulunduğu 19 kişi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Jandarma, çetenin maddi durumu zayıf kişilerden 5 bin lira karşılığında böbrek alıp diyaliz hastalarına 30 ile 50 bin lira arasında değişen fiyattan sattıklarını belirledi. Çetenin böbrek nakli bekleyen hastalara sahte belgeler tertipleyip Adana ve Antalya'da ki bazı özel ve üniversite hastanelerinde de ameliyat gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Çete elemanlarının sahte belgelerle böbrek veren ve alan kişinin akrabalık bağı bulunduğu yönünde sahte belgeler de düzenlediği belirlendi.

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan çete elebaşı Abdulkerim Ö. ile S.E, C.E., N.K., R.K, M.P., M.A., N.K. ve Ş.K isimli kişiler "organ ve doku ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen 9 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler