840 Öğretmen Adayı ÇÜ Eğitim Fakültesi’nden Mezun Oldu

840 Öğretmen Adayı ÇÜ Eğitim Fakültesi’nden Mezun Oldu

 Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) mezuniyet heyecanı devam ediyor. Eğitim Fakültesi yeni mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. Eğitim...

 

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) mezuniyet heyecanı devam ediyor. Eğitim Fakültesi yeni mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.

 

Eğitim Fakültesi’nden mezun olan 840 öğrenci için Açık Hava Amfisi’nde tören düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını fakülte birincisi Ayşe Gül Yavuzyaşar yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Dekan Prof. Dr. Filiz Yurtal, öğretmenlik mesleğinin insanlık için çok kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Öğrencilerinizi de ülkemize ve insanlığa iyi hizmet eden bireyler olarak yetiştireceğinizden kuşkum yok.” dedi.

 

840 Öğretmen Adayı Mezun Oldu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise öğretmenlerin, toplumların gelişmesi çağdaş bir medeniyet olma yolunda ilerlemesi için sarf edilen çabada büyük paya sahip olduklarını ifade ederek öğrencilerini iyiye, doğruya, güzele götüren ve bunun mücadelesini veren kişiler olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

“Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, bireylerin sosyalleşmesinde ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol oynarlar. Öğretmenler her türlü fedakârlığı yaparak, her türlü zorluğa katlanarak öğrencilerinin gönüllerindeki yeri hak ederler. Eğitim kurumlarının ve beraberinde öğretmenliğin ortaya çıkışından günümüze kadar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok hızlı değişme ve gelişme süreci yaşanmaktadır. Değişen ve gelişen şartlara göre eğitim kurumlarının işlevlerindeki farklılaşmalar öğretmenlerin rollerinde de farklılıklara neden olmuştur.”

 

Çukurova Üniversitesi Türkiye’deki 193 Üniversite İçerisinde 9. En İyi Üniversite

Çukurova Üniversitesinin URAP tarafından çeşitli bilimsel ölçütlerin kullanılmasıyla gerçekleştirilen 2015 yılı akademik performans sıralamasının verilerine göre Türkiye’deki 193 üniversite içerisinde 9. en iyi üniversitesi olarak seçildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nin bu başarısını 2016 yılında da devam ettirdiğini belirtti. Ayrıca Eğitim Fakültesi mezunlarının her yıl Kamu Personeli Seçme Sınavlarında önemli başarılar elde ederek atandığını da hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti,

“Bu gururu bizlere yaşatan öğrencilerimize ve mezunlarımıza, her koşulda yanlarında olan ailelerine, kıymetli öğretim elemanlarına ve tüm üniversite personeline şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu haklı gururun yaşanmasında büyük emeği ve katkısı olan saygıdeğer öğretim üyeleri, sizler öğrencilerimizin çağdaş ve evrensel değerler ile yüksek bilgi donanımıyla mezun olmalarını sağlayarak onları umut ve başarı dolu bir hayata hazırladınız. Sizlere tüm mezunlarımız, ailelerimiz ve üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Keplerini Fırlatan Öğretmen Adayları Mezun Oldu.

Açılış Konuşmalarının ardından Öğretim Görevlisi Ömer Arslantaş öğrencilere Öğretmen Yemini ettirdi. Fakülte birincisi Ayşe Gül Yavuzyaşar’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diploma ve plaketini takdim etti. Öğrenciler diplomalarını almalarının ardından keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler