'ABD'nin haksız vize yaptırımı kabul edilebilir değildir..'

'ABD'nin haksız vize yaptırımı kabul edilebilir değildir..'

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "ABD'nin Türkiye'ye yönelik haksız vize yaptırımı kabul edilebilir bir şey değildir. Hiç kimse keyfe keder Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir yaptırım uygulama hakkına sahip değildir." dedi.

ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, konuşmasına İzmir Tüpraş'ta meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

İstinaf mahkemesinin, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararı bozduğunu hatırlatan Tezcan, sevindirici olan bu kararın haklı olduklarını gösterdiğini ifade etti.

"Yaptırıma karşı misilleme uygulaması doğrudur"

ABD'nin vize yaptırımının tartışmalarının hala sürdüğünü anımsatan Tezcan, şunları kaydetti:

"ABD'nin Türkiye'ye yönelik haksız vize yaptırımı kabul edilebilir bir şey değildir. Buna karşı ilk günden itibaren çok açık ve net itirazımı ifade ettik. Yaptırım yanlıştır, yaptırıma karşı misilleme uygulaması doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir ve hiç kimse keyfe keder Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir yaptırım uygulama hakkına sahip değildir. Ancak bir başka şeyi de gözardı etmemek gerekir. Uluslararası ilişkilerde ülkenin ciddiyetinden hükümetler sorumludur. Sizin dünya ölçeğinde pozisyonunuzun ne kadar ciddiye alındığından ve size karşı nasıl muamele edilebileceğinden hükümetler sorumludur. Ne yazık ki AK Parti Hükümeti dış politika konusunda iflas etmiştir her noktada iflas ettiği gibi. Bu iflasın neticesinde Türkiye arkası yalnız bir görüntü çizmektedir."

AB ülkeleriyle dünyanın uygar, çağdaş, modern demokrasileriyle kavga ve çatışma içinde olunduğu sürece uluslararası ilişkilerde hak edilen desteğin bulunamayacağını vurgulayan Tezcan, "Bu vize krizinin ekonomiye maliyeti 63 milyar lira. Bizim vatandaşımızın, şirketlerimizin, iş adamımızın, işçimizin, çalışanımızın, emeklimizin sırtındaki yük 63 milyar lira. Dövizdeki değişim, artan borç yükünden kaynaklı kur farklarının tamamını alt alta yazdığınızda rakam çıkıyor." dedi.

Muhabir: Mehmet Tosun

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler