ADAMOB Türkiye’nin Önde Gelen Hukukçularını Adana’ya Getiriyor.

ADAMOB Türkiye’nin Önde Gelen Hukukçularını Adana’ya Getiriyor.

ADAMOB Bileşenleri 08 Şubat’ta Yapılacak Anayasa Değişikliği Paneli İçin Biraraya Geldiler.

Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Çetin, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, Adana Tabipler Odası Başkanı Opr.Dr. Ali İhsan Öktem, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu İl Sekreteri Ali Kuzu  ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı  Dt. Fatih Güler, bugün (30.01.2017) Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün başkanlığında toplandılar. Yapılan toplantıda gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

 

ADAMOB olarak 08 Şubat 2017 tarihinde yapılması kararlaştırılmış olan “OHAL ve KHK’LAR GÖLGESİNDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ” konulu panel hakkında son değerlendirmeler yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda 08 Şubat 2017 tarihinde saat: 13.00-17.30’da gerçekleştirilecek panelin Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sami Selçuk (Yargıtay Onursal Başkanı) yaparken,  Prof.Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı), Doç. Dr. Yunus Emre (İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Fakültesi Öğretim Üyesi ) ve Prof. Dr. Selin Esen (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) sunumda bulunacaklar.

 

ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük,  konuyla ilgili açıklamasında, Anayasa değişikliğinin her bir yurttaşı etkileyecek düzenleme olduğunu belirterek, “Referanduma sunulan düzenleme rejim değişikliğinin yanı sıra kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıran  tek kişilik bir yönetim anlayışıdır. Anayasa değişikliği konusunda şimdiye kadar ki süreçte kamuoyunun yeteri kadar bilgilendirilmediği için meslek odaları olarak yurttaşların bilgilendirilmesi amacıyla bizlere görev düştüğü düşüncesiyle 08 Şubat 2017 tarihinde Anayasa değişikliği konusunda Türkiye’nin önde gelen hukukçuları ile birlikte bir panel düzenleme ihtiyacı doğmuştur.

Bu panel ile ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlanmış, meslek odası üyelerinin  ve yurttaşların geniş katılımını sağlamak için gerekli duyurular yapılacaktır. Yurttaşların hayatına doğrudan etki edecek Anayasa değişikliği konusunda düzenleyeceğimiz panele halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler