Adana Aydınlar Ocağı, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ve Arif Nihat Asya Sempozyumu düzenledi

Adana Aydınlar Ocağı, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ve Arif Nihat Asya Sempozyumu düzenledi
Adana Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen '5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ve Arif Nihat Asya' sempozyumu Seyhan Belediyesi Arif Nihat Asya salonunda yapıldı.

adana-aydinlar-ocagi-1.jpg

Programa Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Sarıçam Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, Sarıçam Emekliler Derneği Başkanı Beytullah Sorgun, Kozanlılar Dernek Başkanı Durmuş Aranmaz, Türkistanlılar Dernek Başkanı Osman Beg, Sarıcamlılar Dernek Başkanı Fehmi Kekilli, Kemal Sehlikoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

ocak-3.jpg

Sunuculuğunu Özlem Pekduraner'in yaptığı programda açılış konuşmasını, Adana Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Yusuf Özer yaptı.

ocak-2.jpg

Tarih araştırmacısı yazar Cezmi Yurtsever ve gazetemiz yazarlarından araştırmacı yazar Songül Kundakçı Cansız konuşmacı olarak katıldı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, sanatsal ve kültürel etkinlikler yaptıklarını, bu kapsamda kitap bastırarak dağıttıklarını söyledi. Songül Kundakçı Cansız'ın “Şair Şiir ve Şehir /Arif Nihat Asya’nın İzinde Adana” adlı kitabı tekrar basacaklarını belirterek katılımcılara kitabı armağan etti.

adana-aydinlar-ocagi-3.jpg

Cansız: “Şairin eserlerini okuyan, seven ve 1990’dan beri ekmeğini Adana’dan kazanan bir eğitimci olarak hem Arif Nihat Asya’ya hem de Adana’ya bir vefa göstergesi olsun diye bu kitabı hazırladım.” dedi.

ocak-4.jpg

Programda Sehlikoğlu ailesinin Kozan'da özel müzelerinde sergilediği fotoğraflar sergilendi.

imza.jpg

Araştırmacı Yazar Songül Kundakçı Cansız, “Şair Şiir ve Şehir /Arif Nihat Asya’nın İzinde Adana” kitaplarını imzalayarak onlarla sohbet etti.

ocak-1.jpg

Sempozyumun sonunda, protokol üyeleri tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.