Yürekli, Rektör Tümay’a ‘Milli Mücadele Seçkisi’ kitabı takdim etti.

Yürekli,  Rektör Tümay’a ‘Milli Mücadele Seçkisi’ kitabı takdim etti.
5 Ocak Adana'nın Kurtuluş’unun 101. Yıl Etkinlikleri kapsamında Adanapost Genel Yayın Yönetmeni Yürekli, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ı ziyaret etti.

bayrak-1.jpg

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Yürekli, Adanapost haber portalı olarak hazırladıkları 101. Yıl Etkinlikleri hakkında Tümay'a bilgi verdi.

Yürekli, Adana’nın Kurtuluş'unun 100. yıl etkinlikleri kapsamında geçen yıl “5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..” belgeseli, Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı anısına “Milli Mücadele Seçkisi" adlı kitap ile

resmi-sergisi.jpg

'100 yıl önce, 100 Yıl sonra Adanalının Bayrak Sevdası' temalı fotoğraf sergisi hazırlamıştık.

adanapost-1.jpg

Bu yıl da, Adana'nın Kurtuluş’unun 101. Yılı kutlamalarında, “5 Ocak; Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..” belgeseli, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü talimatı ile tüm Adana MEB okullarımızda kutlama programlarında izletilecek dedi.

Ayrıca Kurtuluş’unun 101. Yılında, 5 Ocak belgeseli ve Milli Mücadele Seçkisi ne katkıda bulunan Doç. Dr. Hakkı Çiftçi ve Araştırmacı yazar Songül Kundakçı Cansız’ ın katılımları ile Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Adana Gençlik Merkezinde 5 Ocak programları hazırladıklarını söyledi.

Rektör Tümay, “5 Ocak Adana’nın kurtuluşu sadece kutlamalarla geçireceğimiz bir gün değildir. Bizlere bırakılan büyük mirası ve sorumluluğu hatırlama günüdür. Aradan geçen 100 yılık süreçte yaşanmış olan kahramanlıklar, zorluklar, esaretler, mücadeleler, yokluklar ve daha fazlası günümüzde yeniden gözden geçirilmelidir. 101. yılını kutladığımız 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nda millî mücadelenin tarihçesini ortaya çıkarmak Türkiye Cumhuriyeti ve Adana için önemli bir kültürel hizmettir. Bu eserin Çukurova bölgesinin kültürel gelişimine katkı sunmasını ve yeni çalışmalara zemin hazırlamasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

milli-muvadele-seckisi.jpg

Adanapost Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli:

İki yıldır yaptığımız çalışmaları Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı Anısına; “Milli Mücadele Seçkisi" adıyla kitap hazırladıklarını söyledi. Rektör Tümay'a kitabı takdim ederek, Adana’nın Kurtuluş’unun 101. Yılında hazırladıkları programa davet etti.

bayrak-2.jpg

Yürekli, 101. yılını kutladığımız 5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nda Yine Türkiye’nin ilk en büyük bayrağını bu gün, Ulu Camii ve Büyük saat arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü ile göndere çektiklerini belirterek, bu törene tüm Yiğit Adanalıları davet etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.