Adana Valiliğince Ramazan Bayramı Nedeniyle Alınan Tedbirler
Adana Valiliğince Ramazan Bayramı Nedeniyle Alınan Tedbirler
14 Haziran 2017 Perşembe gününden itibaren başlayarak 4 gün süren Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla; emniyet, asayiş, trafik, sağlık, belediye, iletişim, elektrik, karayolları, demiryolları ve diğer hizmetlerle ilgili olarak Valiliğimizce aşağıda belirtilen tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır.
Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerini takviye ederek, kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacaktır.
1-Ramazan Bayramı boyunca İl Emniyet Müdürlüğü, halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde her türlü asayiş olaylarına karşı tedbirlerini alacaktır.
2-Ramazan Bayramı tatili süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olayları önlemek ve müdahale etmek için yeterli personeli görevlendirerek gerekli tedbirleri alacaktır.
3-İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri ile otoyol emniyet ve trafik timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklardır.
4-Valiliğimize gelecek ihbar ve yardım taleplerinde; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Kontrol Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak zamanında olaylara müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacaklardır.
5-Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğünce verilecek hizmetlerin aksamaması açısından gerekli görüldüğü takdirde yolcu trenlerine ilave vagon verilerek yolcu talepleri karşılanacak, yolcu bekleme salonunda görev yapan güvenlik personel sayısı arttırılarak gerekli tedbirler alınacaktır.
6-Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. İl Müdürlüğünce elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacaktır.
7-Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere İlçe Belediye Başkanlıkları da Ramazan Bayramı tatili süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirilerek gerekli önlemleri alacaklardır.
8-Türk Telekom Bölge Müdürlüğü kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacaktır.
9-İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastanelerce vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilecektir.
10-İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ramazan Bayramı tatili süresince İlimiz ve İlçelerinde gıda denetimlerini aksatmadan devam ettirecektir.
11-Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, Ramazan Bayramı tatili süresince doğacak sorun ve ihtiyaçlara karşı araç-gereç ve personeli ile birlikte gerekli tedbirleri alacaktır.
12-Vatandaşlarımızın dilek ve şikayetlerini iletmek üzere ekli listede yer alan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait telefonlara halkla ilişkiler konusunda deneyimli personel verilerek 24 saat süreyle hizmet edilmesi sağlanacaktır.
Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup, İlçe Kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaklardır.
RAMAZAN BAYRAMI SÜRESİNCE 24 SAAT HİZMET VERECEK
KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT TELEFON NUMARALARI
Valilik Nöbetçi Amirliği
Büyükşehir Belediye Başkanlığı
İl Emniyet Müdürlüğü
İl Jandarma Komutanlığı
Emniyet Haber Merkezi
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü 256 56 11
İl Sağlık Müdürlüğü
Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi 455 22 00
Yüreğir Devlet Hastanesi
Seyhan Devlet Hastanesi 225 93 29
Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hast. Hastanesi 239 04 78
Adana Şehir Hastanesi
Acil Servis
Alo Gıda
İl Afet Acil Durum Müdürlüğü
Elektrik Ariza
Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müd. 185/453 31 66/ 453 51 16
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 110/328 44 09
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 454 38 81
Büyükşehir Belediyesi Astık Yönetimi Şube Müd 429 59 47 – 429 77 81
Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Daire Başkanlığı 321 57 97
Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü 344 46 09-13
Büyükşehir Belediyesi Merkez Otogar Müdürlüğü 428 20 47
Büyükşehir Belediyesi Vedat Dalokay Hal Müd 428 45 45
Büyükşehir Belediyesi Destek Hizm. Dai.Başk 455 35 14
Yüreğir Belediyesi Başkanlığı
Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 321 37 58
Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 328 87 80
Yüreğir Belediyesi Sağlık ve Cenaze Hizmetleri 322 50 69
Çukurova Belediyesi Başkanlığı
Sarıçam Belediye Başkanlığı
Seyhan Belediye Başkanlığı
Türk Telekom Bölge Müdürlüğü
Karayolları 57. Şefliği
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.