Adana'da uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 18 gözaltı

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 21 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2'si kadın 18 kişi yakalandı. Satıcıların telefonda, uyuşturucu...

Adana'da uyuşturucu satıcılarına yönelik 21 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2'si kadın 18 kişi yakalandı. Satıcıların telefonda, uyuşturucu maddeyi "ciğer" olarak andıkları tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbarat üzerine 2009 yılının Ekim ayından itibaren özellikle merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bir uyuşturucu çetesi olduğunu tespit etti. Bu süre içinde zaman zaman yapılan operasyonlarda yakalanan uyuşturucu çetesinin elemanları, tutuklanarak cezaevine konuldu. Yapılan ilk operasyonda 15 uyuşturucu satıcısı, 2 bağımlı yakalanarak adliyeye sevk edildi. Bunlardan 16'sı tutuklandı. Tutuklanan kişilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramada 22 kilo 610 gram esrar ve bin 810 kök Hint keneviri ele geçirildi.

16 Haziran günü ise özel harekat polisi ve çevik kuvvet polisinin de katılımıyla 100 kişilik ekip, sabaha karşı başta merkez Gülbahçesi Mahallesi olmak üzere 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 13 uyuşturucu satıcısı, 5 uyuşturucu bağımlısı yakalandı. Bağımlı olan kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2'si kadın 13 kişi adliyeye sevk edildi. Yapılan operasyonda 35 gram esrar, 2 kök Hint keneviri, 2'si ruhsatsız, 2'si kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Çete liderinin 23 yaşındaki Ömer A. olduğu uyuşturucu çetesinde bulunan Aysun O. (20) ile Yasemin O.'nun (20) evlerde uyuşturucuları sakladığı ve polisin baskınlarını haber verdiği ortaya çıktı.

Çeteye yönelik savcılık kararıyla teknik takip de başlatan polis, ilginç bir detayı ortaya çıkardı. Çete üyelerinin uyuşturucu satarken esrar ya da eroinden "ciğer" diye bahsettiği ortaya çıktı. Bir teknik takipte alıcıların, çete üyelerine telefonda, "Bana ciğer getirir misin?" diyerek sipariş verdiği belirlendi.

Çete liderinin 5 hırsızlık ve bir de uyuşturucu satmaktan sabıkası olduğu, çete üyelerinin de kadınlar hariç hepsinin başta hırsızlık ve yankesicilik ile uyuşturucu satmaktan sabıkası olduğu öğrenildi. Uyuşturucu satmak amacıyla çete kurmaktan adliyeye sevk edilen şahıslar, basın mensuplarına saldırmak istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler