Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı gençler eşliğinde coşkuyla kutlandı

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı gençler eşliğinde coşkuyla kutlandı
Adana'nın düşman işgalinden Kurtuluş’unun 102. Yılını Adanapost İnternet Haber Sitesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü gençlerle birlikte mehteran takımı eşliğinde kutlandı.

adanapost-internet-sitesi-1.jpg

‘Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’

Adana'nın düşman işgalinden Kurtuluş’unun 102. Yılını Adanapost İnternet Haber Sitesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü gençlerle birlikte mehteran takımı eşliğinde kutlandı.

adanapost-1.jpg

Adanapost.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli, Kurtuluş’un 102. Yılında kalbi Adana için atan gençlerle beraber o günün ruhu canlandırılarak mehteran eşliğinde Ziyapaşa Parkı'nda programa başlandı.

adanapost-internet-sitesi-4.jpg

Yürekli, İşgal günlerinde Adana da bayrağın yasaklanması dolayısı ile gençlerin buluşup birbirlerine verdikleri sözü Adana düşman işgalinden kurtulunca, bayrağımızı Toroslar da dalgalandıralım idealini, Büyük saat kulesi ve Ulucami minaresi arasında gerçekleştirmişlerdi.

bayrakyuruyusu-2.jpg

Kurtuluş’un 100. Yılından bu yana her yıl aynı yerde Adanapost Haber Sitesi olarak bu ideali devam ettiriyoruz.

Kurtuluş’un 102. Yılında da kurumlarla birlikte gençlerle aynı yerde törende buluşarak, bayrak sevgisinin simgesi haline gelen Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini okuyarak 'Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’ dedik.

adanapost-internet-sitesi-5.jpg

Yürekli, 5 Ocak Adana’nın Fransız İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yılı Etkinlikleri kapsamında; milli mücadele ruhunu çok daha gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek için Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Mehteran Takımı eşliğinde Ziya Paşa Parkında gençlerle marşlar okuduk, ezgiler söyledik, tüm Milli Mücadele Kahramanlarımıza ve tüm şehitlerimize dua ettik, dedi.

adanapost-internet-sitesi-8.jpg

Program Seyhan Kaymakamlığı önünden mehteran takımı eşliğinde gençlerle tören alanına geldi. Düzenlenen yürüyüşe Kaymakam İnci’nin yanı sıra, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı, Adana Gençlik Hizmetleri Müdürü Mehmet Tosun, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Kır, Adana Gençlik Merkez Müdürü İbrahim Pıtırlı, Seyhan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Lavkor, Okul Müdürleri Salih Atilla, Mustafa Çulha, Aygün Tekin Duran, Tülin Doğan, Erol Duran, Adana İl Müftülüğü Koro Şefi Tarık Karadağ, Adana Gençlik Merkez Manevi Danışmanı Emine Yürekli, Gençlik Liderleri, Öğretmen ve Öğrenciler ile Adanalılar katıldı.

cintimar-001.jpg

Programın açılış konuşmasını Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yaptı.

Çintimar, "Kurtuluş mücadelesinin öğrettikleriyle donanmış bir Adanalı olarak daha aydınlık yarınlara doğru adım atmaya devam etmeliyiz. Şanlı geçmişimizi unutmadan geleceğimizi birlikte inşa etmeliyiz." dedi.

kaymakam-ekrem.jpg

Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, “Mustafa Kemal Atatürk, Millî Mücadele'nin ilk direniş hazırlıklarını 1-10 Kasım 1918 tarihleri arasında Adana'da yaptı. Atatürk, milli mücadele kararını Adanalılardan aldığı ilham ile verdiğini söyleyerek, bizleri onurlandırmıştır" dedi.

bayrakyuruyusu-1.jpg

Yürekli, sözlerini şöyle tamamladı;

5 Ocak’ta Adanapost Haber Sitesi, Adana’nın Kurtuluş etkinlikleri eğitim kurumlarında ‘5 Ocak: Adanalıyık! Bayrağa Sevdalıyık..’ belgeselinin gösterimi ve "100 yıl önce 100 yıl sonra Adanalının Bayrak Sevdası" temalı fotoğraf sergisinden sonra Ulu Camii de Cuma Namazı öncesi şehitlerimiz için okunan hatim duası ile son bulacak.

adanapost.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.