AIFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

AIFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 17'nci Olağan Genel Kurul toplantısı 14 Şubat'ta gerçekleştirildi. Genel Kurul'da AIFD'nin yeni dönem yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi.  AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu

AIFD'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 17'nci Olağan Genel Kurul toplantısı 14 Şubat'ta gerçekleştirildi. Genel Kurul'da AIFD'nin yeni dönem yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi.  AbbVie Türkiye Genel Müdürü Dr. Mete Hüsemoğlu AIFD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
 
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği'nin (AIFD) 17'nci Olağan Genel Kurulu, 14 Şubat'ta, İstanbul'da yapıldı. Genel Kurul'da, derneğin yeni dönem yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımı sonucunda, Dr. Mete Hüsemoğlu Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
Yeni dönemde AIFD Yönetim Kurulu üyeleri olarak Ali Cem Öztürk (Sanofi), Avinash Potnis (Novartis), Burak Cem (Novo Nordisk), Jose Daniel Lucas Guerrero (Lilly), Mustafa Cem Açık (Pfizer), Natasa Klicko (Roche), Renan Özyerli (MSD), Selim Giray (GSK), Serhat Mete Hüsemoğlu (AbbVie), Şehram Zayer (Merck) ve Uğur Bingöl (İ.E Menarini) seçildi. AIFD Denetleme Kurulu ise Demet Russ (Johnson & Johnson), Muhittin Bilgütay (Bausch+Lomb) ve Serkan Barış (AstraZeneca) isimlerinden oluşuyor.
 
AIFD Genel Kurulu'nda ayrıca, derneğin 2019 faaliyetleri değerlendirilerek, 2020 yılına dair öncelikler görüşüldü. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Dr. Mete Hüsemoğlu, AIFD'nin kuruluşundan bu yana “Türkiye'deki hastaların yenilikçi ilaçlara ve tedavilere erişimlerini artırmak, iyileştirmek ve sağlık alanında etik ve şeffaf bir iş ve çalışma ortamı sağlamak” vizyonu doğrultusunda, yapıcı bir yaklaşımla, paydaşlarıyla ortaklaşa, ülkemizin sağlık ve ekonomisine artan şekilde katkıda bulunmaya çalıştığını ve gelecekte de bunu sürdüreceğini belirtti.  
 
Hüsemoğlu, ilaç araştırma geliştirme çalışmalarının her açıdan geliştiğine dikkat çekerek, bu gelişmelerin sonuçlarını Türkiye'de de göreceğimizi belirtti.  Kişiselleştirilmiş tedaviler, gen tedavileri ve ileri teknoloji ile geliştirilmiş tedavilerin daha çok gündemde yer alacağını söyleyen Hüsemoğlu, “İlaç endüstrisi şu anda sağlık ve tıp alanında henüz çaresi bulunamamış hastalıklara ve karşılanmamış ihtiyaca yönelik çözüm üretmek için inanılmaz bir hızla çalışıyor. 2020 ve takip eden birkaç yıl içerisinde bu anlamda çok önemli gelişmelerin yaşanacağını ve yeniliklerin hem Türkiye'de hem de dünyada tıbbın ve hastaların karşılanmayan ihtiyaçlarına çözüm sağlamak üzere, insanlığın hizmetine sunulacağını göreceğiz.
 
Hep dile getirdiğimiz gibi sağlık sisteminin odağında her zaman hastalar vardır. Hepimiz bu sistemin paydaşları olarak hastaya değer yaratmak için varız. 2020'de de hastaları hep odağımızda tutarak, onların en iyi ve ileri tedavilere erişimini artırmak önceliğimiz olacak.” dedi.
 
Hüsemoğlu konuşmasına son verirken, yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik etti ve 2020 yılında da AIFD'nin, ülkemizin sağlık ve ekonomisine artan şekilde katkıda bulunmaya devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler