AK Parti sinsi planı bozdu?
Bugün Gazetesi Ankara temsilcisi ve yazarı Adem Yavuz Arslan'ın dikkat çektiği sinsi plan AK Parti'yi harekete geçirdi.
Yazarımız Adem Yavuz Arslan, terör örgütü PKK'nın referanduma sayılı günler kala aldığı sözde ateşkes kararının şifrelerini çözmüştü. ARSLAN'ın haberine göre, PKK'nın 'tek taraflı ateşkes' ve 'referanduma evet' söyleminin arkasında sinsi bir plan vardı.
PKK'nın tek taraflı ateşkes ilan etmesi ve referanduma yönelik boykot kararını gevşetmesinin 'PKK üzerinde etkili olan derin yapıların' bir planı olduğunu deşifre eden Arslan, o planı ise şöyle açıklamıştı: "Boykotun işe yaramayacağını anlayan PKK, Güneydoğu'da her geçen gün artan tepkiler karşısında çark etmek zorunda kaldı. Özelliklede Ramazan'da kan dökülmesinden rahatsız olan bölgenin dindar Kürtleri her geçen gün tepkisini yükseltti. Bu rahatsızlık nedeniyle örgüt Ramazan başında fiilen ateşkese başladı. Aynı zamanda BDP'nin CHP ve MHPile ortak hareket ediyor görüntüsünün Güneydoğu'da farklı anlaşıldığını fark eden örgüt yönetimi yeni bir manevra geliştirdi."
PEKİ PLAN NASIL İŞLEYECEKTİ?
Arslan'ın şifrelerini çözdüğü plan şöyle işlemeye başladı: "PKK referanduma yönelik boykot kararının gevşetildiği haberini yaydı. Gerçekte ise bölgedeki hava farklı. BDP teşkilatları boykot kararı sürüyormuş gibi yoğun bir çalışma yapıyorlar. Hatta önümüzdeki günlerde bütün bölgede daha da etkin kampanya yürütecekler. Boykota tüm gücüyle asılan BDP teşkilatı aynı zamanda referanduma açıktan destek vererek de AK parti ile aynı saflarda olduğu imajını oluşturmak istiyor. Buradaki en büyük hedef ise MHP ve CHP tabanından gelen evet oylarını ve kararsızları 'hayır'a çevirmek. Özellikle Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı "ateşkes için devletle anlaştık" açıklamasını yapması böyle bir planın parçası. Gerçekte böyle bir görüşme olmasa da bu sayede "Ak Parti ile PKK anlaştı" söylemi yayılarak Batı illerindeki evet eğilimi tekrar hayıra döndürülecek.
Referandum öncesi uygulamaya konulan sinsi planda asıl dikkat çeken ise, HAYIR cephesine destek veren parti yöneticilerinin açıklamaları oldu. Terör örgütünün sözde ateşkes ilan etmesinin hemen sonrasında bazı basın-yayın organlarına peşpeşe açıklamalar yapılmaya başlandı.
İlk olarak CHP, dünden itibaren "AKP-PKK ruh ikizi" söylemi başlattı. Teröristbaşı Karayılan'ın açıklamasının hemen sonrasında CHP artık miting meydanlarında "PKK ile hükümet anlaştı" söylemini kullanacağının sinyalini verdi. Tabandan gelen tepkilerden sonra "hayır" mitinglerine ara veren MHP lideri Devlet Bahçeli ise, sürpriz bir kararla yeniden mitinglere başlama kararı aldı. MHP grup başkanvekilleri de dün itibariyle "PKK-AKP el ele" sloganlarını seslendirmeye başladılar.
Yazarımız ve Ankara Temsilcimiz Adem Yavuz Arslan'ın deşifre ettiği bu plan AK Parti yöneticilerini de harekete geçirdi. AK Parti yönetimi bugün yazılı bir açıklama yaparak, " AK Parti-PKK ile görüştü" iddialarına cevap verdi.
Yapılan açıklamada, " Tüm halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki, Ak Parti'nin ve Ak Parti hükümetinin illegal bir örgütle masaya oturması, müzakere yapması söz konusu değildir ve olamaz. Bu konu ile ilgili tüm söylenenler ve yazılıp çizilenler, halkoylaması sürecini olumsuz etkilemeye ve vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya yönelik spekülasyonlardan ibarettir." ifadelerine yer verildi.
AK Parti tarafından yapılan bu açıklama, Ankara kulislerinde " AK Parti, terör örgütü PKK üzerinden kendisine kurulan sinsi referandum tuzağını bozdu" şeklinde yorumlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.