AK Parti'ye 5 bin kişilik dev katılım?

AK Parti'ye 5 bin kişilik dev katılım?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Halk oylamasına sayılı günler kala Ankara'da AK Parti'ye yeni katılanlar için düzenlenen törende konuştu. Partiye yeni katılanları...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Halk oylamasına sayılı günler kala Ankara'da AK Parti'ye yeni katılanlar için düzenlenen törende konuştu. Partiye yeni katılanları tebrik eden Erdoğan katılımlarla mesaj verdi

Türkiye Değişim Hareketinin (TDH) Ankara il yönetimi, 25 ilçe teşkilatı ve 5 bin üyesi AK Parti'ye katıldı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, partiye katılımların bugün saat 11.00'de Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılan toplantıda gerçekleştiğini bildirdi.

Açıklamada, TDH Ankara il yönetimi, 25 ilçe teşkilatı ve 5 bin üyesinin AK Parti'ye katıldığı kaydedildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi bir bütün olarak kucakladıklarını, 81 ilin 81'ini bir ve beraber olarak gördüklerini belirterek, ''İnsanımızın etnik kökenine bakmadan, inancına bakmadan, diline, dinine, mezhebine, derisinin rengine bakmadan 73 milyonun tamamına eşit mesafede duruyoruz'' dedi.

Erdoğan, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda AK Parti'ye katılımlar için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, partiye yeni katılanların, kendisini millete hizmet için adamış, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyan ak kadroda yerlerini aldıklarını söyledi.

''Hizmet mücadelemizde artık bizlerle kader ortaklığı yapıyorsunuz, kararınızdan dolayı sizleri yürekten kutluyorum'' diyen Erdoğan, katılanların şu andan itibaren kendi evlerinde, yuvalarında, hizmetten başka gayesi olmayan ak bir hareketin içinde olduklarına emin olmalarını istedi.

Erdoğan, bu hizmet yolculuğuna çıkarken Türkiye'nin büyük bir aile olduğunu söylediklerini, ''Biz hepimiz kardeşiz, biz hepimiz biriz ve beraberiz'' dediklerini kaydetti.

Güçlerini sadece kendilerine oy verenlerden, gönül verenlerden değil, 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birinden alan kucaklayıcı bir kadro olduklarını ifade ettiklerini belirten Erdoğan, sekiz yıl boyunca bu vizyondan, bu idealden hiç sapmadıklarını söyledi.

Erdoğan, ''Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz. 81 ilin 81'ini bir ve beraber olarak görüyoruz. İnsanımızın etnik kökenine bakmadan, inancına bakmadan, diline, dinine, mezhebine, derisinin rengine bakmadan 73 milyonun tamamına eşit mesafede duruyoruz'' diye konuştu.

Bunun için 81 vilayetin tamamında bulunduklarını vurgulayan Erdoğan, 80 vilayetten milletvekili çıkaran tek partinin AK Parti olduğunu hatırlattı.

Her seçimde milletin teveccühüne mazhar olduklarını ve milletin hayır dualarını aldıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Şunu özellikle altını çizerek söylüyorum: İstanbul'a ne kadar yakınsak, biliniz ki Van'a da o kadar yakınız. İzmir'le ne kadar ilgiliysek Diyarbakır'la da o kadar ilgiliyiz.

Çankırı'nın gönül dünyamıza mesafesi Antalya'nınkinden uzak değil. Biz 'Mevlana' diyoruz. Biz 'Yunus' diyoruz. Biz 'Hacı Bektaş' diyoruz. Biz 'Karacaoğlan' diyoruz.

Biz 'Pir Sultan' diyoruz. Her gittiğimiz yerde samimiyet diliyle konuşuyoruz, Yunus diliyle konuşuyoruz. 'Yaradılanı yaradandan ötürü severiz' diyoruz.''

'MİLLET İRADESİNE UZANAN ELLERE EYVALLAH DEMİYORUZ'

Türkiye'de hukuku yüceltirken, bölgede, dünyada da adaleti savunduklarını dile getiren Erdoğan, ''Demokrasinin standartlarını yükseltirken, tüm dünyada gür bir sesle, 'barış' diyoruz, 'kardeşlik' diyoruz.

Biz koltuk sevdasında değiliz, biz makam sevdasında değiliz, ikbal sevdasında değiliz. Bizim sevdamız hizmet, bizim sevdamız millet. İşte onun için 'Yeter ki Türkiye kazansın' diyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin huzuru, refahı ve kardeşliği için bu yola bedenlerini, canlarını koyduklarını belirten Erdoğan, ''Şimdi bu yola canını, bedenini koyanların sayısının arttığını görünce huzurumuz, mutluluğumuz daha fazlasıyla arttı.

Sekiz yıldır milletin emanetini onurla, gururla, şerefle taşıyor, millet iradesine uzanan ellere asla ve asla 'eyvallah' demiyoruz'' dedi.

12 Eylüldeki halk oylaması öncesinde bu anlamlı ve coşkulu katılımı gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Erdoğan, partiye katılanların AK Parti'yi tercih etmelerinin Türkiye'ye en güzel mesajı vereceğine inandığını kaydetti.

Erdoğan, ''Sizlerin ak kadro içinde yer almanız, eminim ki birliği, kardeşliği, dayanışmayı daha da pekiştirecektir'' dedi.

Kararlarından dolayı partiye katılanları kutlayan Erdoğan, 12 Eylülün, iki bayram olmasını temenni etti.

Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) Ankara ve İzmir İl başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin üyesi, törenle AK Parti'ye katıldı.

TDH Ankara İl Başkanı ve Anadolu Trakya Alevi Bektaşi Birliği Genel Başkanı Durak Karabulut, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda AK Parti'ye katılımlar için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Alevi kökenli bir vatandaş olduğunu, çoğu Alevi vakıf ve derneklerinde kuruculuk ve başkanlık yaptığını söyledi.

Türkiye'nin geleceği adına, millet adına, millete hizmet edeceklerine inandıkları için ''bugün burada omuz omuza olduklarını'' belirten Karabulut, ''Sayın Başbakanım, diğer hükümetlerin, özellikle Alevileri arka bahçesi gören ebedi muhalefet partisi CHP'nin dahi ağzına alamadığı Alevi açılımını, Alevi çalıştayını yaparak, Türkiye'de Alevi vatandaşlarımızın da olduğunu siz bize hissettirdiniz. Biz toplumunun kardeşliğinden, birliğinden ve beraberliğinden yanayız'' diye konuştu.

Kendilerine ''Neden AK Parti?'' diye sorduklarını anlatan Karabulut, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet tarihi boyunca otoyolların iki katını, 7 yıllık iktidarı döneminde gerçekleştirdiği için. Referandumun kabulü durumunda memurlara toplu sözleşme hakkını vereceği için. Dışarda itibarın, içerde güvenin sembolü olduğu için. Darbecilerden hesap sorduğu için.''

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Karabulut, ''Böyle muhalefet olmaz olsun. Kendi içinde barışı, birliği tesis edemeyenler, iktidar olmaktan ve millete hizmet etmekten bahsediyorlar. Önemle altını çiziyorum, bir gecede dostlarını satanları, bir gecede koltuk kapanları, inanıyorum ki bu millet affetmeyecek'' dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise bugün çok anlamlı bir tören vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade ederek, ''Ülkemize hizmete biz de varız diyen yeni arkadaşlarımızın AK Parti'ye katılımını gerçekleştiriyoruz. Aramıza yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum'' diye konuştu.

Alparslan, ''Yakalarınıza AK Parti rozeti takarak bu ülkeye hizmete biz de varız dediniz. Bu bir güç birliği, kader birliği, bundan da öte bir gönül birliğidir'' dedi.

Alparslan, 12 Eylül öncesi bu katılımın en anlamlı mesajlardan biri olduğunu kaydetti.

Törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye katılan Türkiye Değişim Hareketi Ankara İl Başkanı Durak Karabulut, İzmir İl Başkanı Kadim Canbolat ve aralarında ilçe başkanlarının da bulunduğu diğer üyelere, parti rozetini taktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler