Aladağ İçin Adalet İstiyoruz

Aladağ İçin Adalet İstiyoruz

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, denetimlerdeki usulsüzlük, ihmal ve tedbirsizliğin neden olduğu Aladağ faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala adaletin sağlanamadığını kaydetti.

Aladağ İçin Adalet İstiyoruz

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, denetimlerdeki usulsüzlük, ihmal ve tedbirsizliğin neden olduğu Aladağ faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala adaletin sağlanamadığını kaydetti. 12 kişinin öldüğü facia sonrası açılan davada tek bir tutuklu sanığın kalmadığını bildiren Bulut, “Acılı ailelerin bu cezasızlık kültüründen yürekleri yanmaktadır” dedi.

ANKARA/

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Aladağ faciasının yıldönümünde yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Bulut, Aladağ’da 2 yıl önce Süleymancılara ait tarikata bağlı özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10’u öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiğini 24 öğrencinin de yaralandığını bildirdi.

Yola Bütçe Var, Öğrenci Yurduna Yok

İlköğretim çağında olan öğrencilerin barındırılmasının Devletin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Bulut, “Yol yapımına, şehir hastanelerine, köprüye bütçe ayıran Hükümet, öğrencilerin barınması için nedense bütçe ayırmamaktadır. Ancak, Aladağ’daki facia milli eğitimin sorumluluktan kaçıp, çocuklarımızı tarikatlara teslim edilmesinin ispatı niteliğindedir” dedi.

Ne Fıtrat Ne Kader

“Aladağ ne fıtrat ne de kaderdir” ifadelerini kullanan Bulut, Aladağ’ın birçok sorumlusu olduğunu, baş sorumlunun da İktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu kaydetti.

Aladağ İçin Adalet İstiyoruz

Denetimlerdeki usulsüzlük, ihmal ve tedbirsizliğin neden olduğu Aladağ faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen adaletin bir türlü sağlanamadığına dikkat çeken Bulut, Açılan davada tek bir tutuklu sanık kalmamıştır. Acılı ailelerin bu cezasızlık kültüründen yürekleri yanmaktadır. Biz bu cezasızlık kültürünü Ensar Vakfı skandalında da yaşadık. Aladağlı aileler iki yıldır adalet bekliyor. 12 canı yitirdiğimiz Aladağ’ın yıl dönümünde, çocuklarımız için, bir daha başka çocukların ölmemesi için adalet istiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler