'Almanya'daki vatandaşlarımız 'evet' oylarıyla demokrasi dersi verecektir'

'Almanya'daki vatandaşlarımız 'evet' oylarıyla demokrasi dersi verecektir'

Başbakan Yıldırım, Almanya'daki etkinliklerin iptal edilmesiyle ilgili, "Almanya'daki vatandaşlarımız bu tutum karşısında 'evet' oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersini verecektir." dedi.

KIRŞEHİR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali  Yıldırım, partisinin Kırşehir'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, "Almanya'da iki bakanımızın, memleket sevdalıları, Türkiye'den göç eden gurbetçilerle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarını bu konudaki tutumlarını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum." dedi.

"Bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum"

Milletle omuz omuza çıkılan bu demokrasi yolculuğunda bazı tatsız olayların da yaşandığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"Almanya'da iki bakanımızın memleket sevdalıları, Türkiye'den göç eden gurbetçilerimizle yapacağı toplantıları eften püften sebeplerle iptal ettiler. Bu, demokrasiye, özgürlüklere karşı çok talihsiz bir karardır. Alman makamlarının bu konudaki tutumlarını, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerle bağdaşmayan bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyorum. 

Almanya'da 'hayır' diyenler, teröristlerin bayraklarını dalgalandıranlar, FETÖ'nün propagandasını yapanlara izinler vereceksiniz, ay yıldızlı bayrağı dalgalandıranlara, memlekete sevdalılarına yasak koyacaksınız. Bu kabul edilemez, demokrasi önüne set çekilemez. Demokrasi gürü gürül akan bir nehirdir. Almanya'daki vatandaşlarımızın bu tutum karşısında, 'evet' oylarıyla daha da coşup yedi düvele demokrasi dersini verecektir, biz buna yürekten inanıyoruz."

"FETÖ gelecek, hesabını verecek"

Başbakan Yıldırım, kendisini dinleyen gençlere, "Gençler, sizin geleceğinizi karartmaya çalışan o karanlık gecenin sorumlusu olan FETÖ gelecek, hesabını verecek. Yine bugün şartlar ne olursa olsun, bu kutlu yürüyüş devam edecek. FETÖ, Pensilvanya'da 'hayır' çıkması için elinden gelen her şeyi yapıyor. PKK terör örgütü de 'hayır' çıkması için gece gündüz çalışıyor. Kandil'de bir panik var, endişe var. PKK'nın elebaşları ne diyor biliyor musunuz? 'Evet çıkarsa, biz yandık, biz biteriz.' 'Evet' çıkacak, siz de biteceksiniz, başka yolu yok. Bu aziz millet ülkesini, bayrağını, devletini, milletini seven bu gençler demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacağız." şeklinde seslendi.

"16 Nisan'da derslerini alacaklar"

Vatandaşlara, "Hazır mıyız? Ülkücüler hazır mıyız? Milliyetçiler hazır mıyız?" diye soran Yıldırım, "Kırşehir hazır evelallah. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bölücüler, teröristler bir kez daha 16 Nisan'da derslerini alacaklar." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğini yapma sebeplerini de anlatan Yıldırım, 18 yaşında gençlerin siyasete girmesinin önünü açacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"CHP ne diyor? 'Biz varken gençlerin siyasette ne işi var, hele dur biz bir emekli olalım, ondan sonra bakarız.' Olur mu? Gençler, 15 Temmuz'da o gece bu meydanda en önde siz vardınız, onun için siyaset sizin hakkınız, onun için seçilme yaşını, milletvekili olma yaşını 18'e indirdik, hayırlı uğurlu olsun. Ama ana muhalefet partisi buna karşı çıkıyor. Kendisine rakip geleceğini biliyor, onun için karşı çıkıyor, 18-25 yaş arasında 7,5 milyon gencimiz var. Ben buradan bütün gençlerimize sesleniyorum, bunu bir kenara not edin, sizin bu ülke yönetiminde, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmanıza rıza göstermeyenlere siz de 16 Nisan'da cevabınızı hazırlayın."

"Eğer bu çift başlılık olmasaydı 65. hükümet 2183'te kurulacaktı" 

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinin istikrar ve güçlü hükümetler getirdiğine işaret ederek, 1923'ten bugüne 94 yıl içerisinde 65 hükümet kurulduğunu, bunun her hükümet için 17 ay gibi bir zamana tekabül ettiğini belirtti. Yıldırım, "17 ayda bir hükümet ne yapabilir? Soruyorum. Ancak tebrikleri kabul eder, bürokratlardan, memurlardan brifing alır, ondan sonra bir de bakar ki zaman dolmuş, vedalaşmaya başlar, valizini toplar. Hizmet nerede? Hizmet başka bahara." değerlendirmesinde bulundu.

ABD kurulduğundan beri 228 yıl geçtiğini ve şu anda Amerika'da 45'inci başkanın seçildiğini söyleyen Yıldırım, "5 yılda bir, hiç değişmiyor, biz de ise 25 günlük hükümetler oldu, 9 aylık hükümetler oldu. 1970-1980 arasında tam 13 tane hükümet kuruldu, 10 yılda 13 tane hükümet. 1990-2000 arasında yine aynı. Kim kaybetti? Türkiye kaybetti. Eğer bu çift başlılık olmasaydı Türkiye'de bugün 65. hükümet 2183 yılında kurulabilecekti ama maalesef zayıf hükümetler, koalisyonlar nedeniyle iktidarlar kısa süreli oldu, hizmet üretemedi ve darbelerin oluşması için bir altyapı teşkil oldu." dedi.

Anayasa değişikliğiyle birlikte artık hükümeti doğrudan sandıkta vatandaşın kuracağını, iki sandığın birinde cumhurbaşkanını ve kuracağı hükümeti, diğerinde de milletvekillerini seçeceğini söyleyen Yıldırım, "Şimdi sadece milletvekili seçiyorsunuz ama kim başbakan olacak onu bilmiyorsunuz. Ankara'ya gidiyorlar, Ankara'da sizin seçtiğiniz değil, bir bakıyorsun başka biri seçilmiş. Yağma yok, artık güvenoyunu sandıkta siz veriyorsunuz, hükümete siz karar veriyorsunuz. İki sandık arasında 5 yıl boyunca seçtiğiniz cumhurbaşkanı, hükümetiyle birlikte sizlerin beklediği bu hizmetleri yapıyor. Beğeniyorsanız bir daha seçiyorsunuz ama üçüncü sefer seçilme yok, ne yaparsan yap. Peki bu ne demektir, istikrar, daha fazla hizmet, daha fazla iş, daha fazla gençlere imkan ve gelecek."

"Nerede güzel bir iş varsa buna 'hayır' derler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "tek adam olmaz" sözünü anımsatan Yıldırım, "Senin hatırın için iki tane cumhurbaşkanı seçelim. Olur mu?" diye sordu.

"Tek adam olacak, patron da millet olacak" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Siz bize istikamet veriyorsunuz, biz de 'vira bismillah' deyip yola koyuluyoruz. Türkiye istiyor, Osmangazi Köprüsü'nü yapıyoruz, dünyanın 3'üncü büyük köprüsü, bunlar ne diyor 'Hayır.' Türkiye istiyor, Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Denizin 106 metre altından tünel yapıyoruz, bunlar karşı çıkıyor. Yavuz Sultan Köprüsü'nü yapıyoruz, bunlar yine karşı çıkıyor. Hızlı tren yapıyoruz, bunlar yine karşı, 15 Temmuz Ilgaz Şehitler ve İstiklal Tüneli'ni yapıyoruz, bunlar yine karşı çıkıyor. Bunlar nerede güzel bir iş varsa, hayırlı bir iş varsa buna 'hayır' derler. Bu köprüleri, demiryollarını yaptığımız zaman ne yapıyorlar biliyor musunuz? En önce onlar kullanıyorlar, önce 'hayır' diyorlar, köprüden en önce onlar geçiyor, hızlı trene en önce onlar biniyor, bunlar böyle. Allah ıslah etsin, ne diyelim."

Merkel'le telefon görüşmesi

Yıldırım, "Türkiye'yi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin çıktığı bu kutlu yolda imar etmeye, refaha eriştirmeye tam yol devam ediyoruz. Büyük Türkiye'yi inşa etme gayretimizi ilk günkü gibi sürdürüyoruz. Biz bu aşkla bu hissiyatla çalışıyoruz. Onlar konuşur, biz yaparız." ifadelerini kullandı.

Kırşehir'e AK Parti iktidarı zamanında toplam 4 milyarlık yatırım yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, yapılan ve yapılacak yatırımlara ilişkin bilgi vererek, kentin daha fazlasını hak ettiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le saat 15.00'te telefon görüşmesi yapacağını da söyledi.

Muhabir: İlkay Guder,Enes Kaplan

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler