Anayasa Mahkemesi'nden YSK'yı hiçe sayan talep

Anayasa Mahkemesi'nden YSK'yı hiçe sayan talep

 Anayasa Mahkemesi'nin YSK kararına rağmen Mansur Yavaş'tan Ankara seçimleriyle ilgili ek belge istemesi tepki çekti.Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara...

 

Anayasa Mahkemesi'nin YSK kararına rağmen Mansur Yavaş'tan Ankara seçimleriyle ilgili ek belge istemesi tepki çekti.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın seçimlere hile karıştığı iddiasıyla açtığı dava için ek belge istedi. Anayasa'da YSK kararlarının denetlenemeyeceği açıkça belirtilmesine rağmen AYM'nin bu talebiyle, Yavaş'ın başvurusunu görüşeceğinin sinyalini verdi. Bu girişim YSK kararlarının tartışmaya açılması anlamına da geliyor.

BELGE TALEP ETTİ

Yavaş'ın, seçimlere 'hile karıştığına' yönelik yaptığı başvuruyu değerlendiren AYM, YSK'dan Yavaş'ın yaptığı itirazların reddine ilişkin gerekçeli kararların istenmesine karar verdi. YSK'nın Anayasa Mahkemesi'ne talep ettiği gerekçeli kararları teslim ettiği öğrenilirken, Mansur Yavaş da AYM'ye bir ek dilekçe verdi.

KILIÇ KATILMIYOR

AYM'nin başvuruyu inceledikten sonra öncelikle başvurunun esasını görüşüp görüşmeyeceği konusunda, yani 'kabul edilebilirlik' konusunda bir karar vereceği ve YSK'nın kesinleşen kararlarına karşı AYM'ye başvuru hakkı olup olmadığını tartışması bekleniyor. AYM'nin bu tavrı, YSK'nın tescil ettiği Ankara seçim sonuçlarını da tartışmalı hale getirecek.

AYM kaynakları, Başkan Haşim Kılıç'ın, Yavaş'ın başvurusu ile ilgili kararı verecek bölüm toplantılarına katılma yetkisinin olmadığına dikkati çekti.

Kaynak: Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler