Ankara'da 3 kritik buluşma...

Ankara'da 3 kritik buluşma...

Referandum tartışmaları devam ederken Ankara'da dikkat çeken üç önemli görüşme yaşandı.Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın aracılığı ile CHP'nin...

Referandum tartışmaları devam ederken Ankara'da dikkat çeken üç önemli görüşme yaşandı.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın aracılığı ile CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve 5 yıl önceki Kurultay'dan bu yana kavgalı olduğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün görüşmesinin ardından Saadet Partisi'nde de iki ilginç görüşme yaşandı.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, son kongreden de Genel Başkan olarak çıkan Numan Kurtulmuş'la görüşürken, partinin etkili isimlerinden Şevket Kazan ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile bir araya geldi.

BASKI İDDİASI

Erbakan-Kurtulmuş görüşmesinin Erbakan'ın isteği üzerine gerçekleştiği öne sürülürken, görüşmede Erbakan'ın Kurtulmuş'u Kongre kararı alması için zorladığı iddia edildi. Erbakan'ın "imzaları topladık ancak Kongre kararını siz alın" dediği, Kurtulmuş'un ise "imzaları topladıysanız süreci başlatın" restiyle karşılık verdiği öğrenildi.

İddialara göre Erbakan ve ekibinin yeterli imza sayısına ulaşamadıkları ancak Kurtulmuş ve delegeyi ikna için böyle bir tavır takındığı öne sürülüyor. Bu arada Erbakan'ın tek tek tüm delegelere SMS göndererek "İmzaları topladık, kongre süreci başlıyor" şeklinde mesaj gönderdiği ileri sürüldü.

SAV'DAN TAKTİK ALDI

Erbakan-Kurtulmuş görüşmesinin yapıldığı aynı gün bir başka ilginç ziyareti de eski Adalet Bakanı Şevket Kazan gerçekleştirdi. Son kongrede Kurtulmuş'a karşı hazırladığı alternatif liste ile krize neden olan Kazan, CHP'nin "gölge lideri" olarak bilinen Genel Sekreter Önder Sav'ı gizlice ziyaret etti.

Kazan'ın, Baykal'ın saf dışı bırakıldığı son CHP Kurultay'ının etkin ismi Sav'dan olağanüstü kongre toplama konusunda taktik aldığı belirtildi.  Sav ile görüşmesi hakkkında habertaraf.com'a konuşan Kazan,  "CHP olağanüstü kongre konusunda deneyimli. Biz de kongre sürecimizde herhangi bir usul hatası yapmamak için kendilerinin tecrübelerinden istifade etmek istedik. Fikirlerini aldık"dedi.

Bilal ÇETİN- BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler