'Atletle fotoğraf çektirmekle halkın adamı olunmaz..'

'Atletle fotoğraf çektirmekle halkın adamı olunmaz..'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Atletle fotoğraf çektirmekle halkın adamı olunmaz. Halkın adamı milletin mücadelesine saygı duymakla, milleti anlamakla, milletin hassasiyetlerini dikkate almakla olur." dedi.

ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Atletle fotoğraf çektirmekle halkın adamı olunmaz. Halkın adamı, milletin mücadelesine saygı duymakla, milleti anlamakla, milletin hassasiyetlerini dikkate almakla olur. 15 Temmuz gecesi ekranlara bağlanarak, canına kastedilmek üzereyken o kadar kritik bir anda tüm milletimizi sokağa davet eden, 'Halkın gücünün üzerinde güç tanımıyorum.' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı tavırla milletin adamı olunur, milletin yüreklerinde yer edinilir." değerlendirmesini yaptı.

Sarıoğlu, Aile Yaşam Merkezi'nde 6'ncısı toplanan AK Parti Kahramankazan İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi'ne katıldı.

Bakan Sarıeroğlu, buradaki konuşmasına, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.

Sarıeroğlu, 2001'den 2017'ye kadar yapılan 5 genel seçim, 4 halk oylaması ve 3 yerel seçimde, milletin desteği ve teşkilatların azmi, ruhuyla millete hizmet etmek için çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanında aynı anda kongreler gerçekleştirildiğini dile getiren Sarıeroğlu, AK Partinin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sarıeroğlu, 15 Temmuz gecesinde tarihin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığını belirterek, "Bu geceye sadece ‘darbe girişimi’ demek yetersiz kalır. Ülkemizi işgal etmek istediler. Bayrağımızı indirmek, vatanımızı bölmek istediler." dedi.

"İstikrarlı bir Türkiye'nin devamı için gereken adımları attık"

Kahramankazan halkına o gece yaptıkları için teşekkür eden Sarıeroğlu, burada 6 şehit verildiğini, 92 gazi olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından içeride ve dışarıda Türkiye üzerinde oyunlar oynanmaya devam edildiğine işaret eden Sarıeroğlu, bir yandan 15 Temmuz'un yaralarını sarmaya, diğer yandan da ekonomi üzerinde yaşanan oyunlara karşı direnci artırmaya çalıştıklarını, istikrarlı bir Türkiye'nin devamı için gereken adımları attıklarını söyledi.

Sarıeroğlu, ülkeye hizmet ederek bütün sıkıntıların giderildiğini, güçlü, büyük Türkiye yolunda emin adımlar atarak ülkenin bu noktaya getirildiğini, artık bu noktalardan geriye gidiş diye bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti.

16 yıl içinde ne zaman ilerlemek üzere adım atmaya çalışsalar önlerine engeller çıkarıldığına dikkati çeken Sarıeroğlu, bu süreçlerin tamamını milletin yardımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle ve teşkilatlarının Erdoğan'ın arkasında dimdik duruşuyla aştıklarını aktardı.

Sarıeroğlu, "Bu süreçlerin en son halkasıydı yaşadığımız 15 Temmuz ama bitmedi, hala devam ediyorlar ama biz de savunmamıza, mücadelemize devam edeceğiz hem içeride hem dışarıda." dedi.

"Hizmet etme yoluna takoz koyanlara izin verilmeyecek"

Bakan Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atletle fotoğraf çektirmekle halkın adamı olunmaz. Halkın adamı milletin mücadelesine saygı duymakla milleti anlamakla, milletin hassasiyetlerini dikkate almakla olur. Atletle fotoğraf çektirmekle halkın, milletin adamı olunmaz. 15 Temmuz gecesi ekranlara bağlanarak, canına kastedilmek üzereyken o kadar kritik bir anda tüm milletimizi sokağa davet eden, 'Halkın gücünün üzerinde güç tanımıyorum.' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı tavırla milletin adamı olunur, milletin yüreklerinde yer edinilir. Söz konusu vatansa her şeyi teferruat sayarak milletin adamı olunur. Maalesef bir garabetle karşı karşıyayız. Hem taş üstüne taş koymuyorlar hem de yapmış oldukları açıklamalarla, faaliyetlerle atmış oldukları adımlarla yaptığımız mücadeleleri milletimizin birlik beraberlik ruhunu zedeleyeci şekilde ayak bağı oluyorlar. İnşallah bunca seçimde milletimiz izin vermedi bundan sonra da hizmet etme yolunda kendilerine hizmetkar olma yolunda takoz, engel koyanlara izin vermeyecek."

15 Temmuz'un ekonomik anlamda yarattığı sıkıntılı süreçte işverenlerin istihdam seferberliğine sahip çıktığını aktaran Sarıeroğlu, son 7 ayda 1 milyonun üzerinde istihdam artışı gerçekleştirildiğini, işsizlik oranlarının düşürüldüğünü, ihracatta rekorlar kırılmaya devam edildiğini belirtti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler