Avrupa'nın gözü kör mü!

Avrupa'nın gözü kör mü!
Başbakan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'na seslenerek "Annan Planı'na Türk kesimi yüzde 65 evet, Rumlar yüzde 75 hayır dedi. Bu AP'nin gözü kör müdür Allah...

Başbakan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'na seslenerek "Annan Planı'na Türk kesimi yüzde 65 evet, Rumlar yüzde 75 hayır dedi. Bu AP'nin gözü kör müdür Allah aşkına! Eğer bu adaleti görmezden gelirlerse bu adalet bir gün onlara da lazım olacak" dedi. Erdoğan, "Verilen sözler ve atılan imzaların tekrar tartışmaya açılması, Türkiye'de motivasyonu kırıyor" diye konuştu.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu (AP) raporunda tek taraflı, gerçeklerle bağdaşmayan, kabulü mümkün olmayan unsurlara yer verildiğini belirterek, katılım sürecine olumsuz tesir edecek bir üslup kullanıldığını ifade etti. Erdoğan, raporda Kıbrıs'la ilgili unsurlara tepki göstererek, "Bu Avrupa Parlamentosu'nun gözü kör müdür Allan aşkına" dedi. Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle Başbakanlık Resmi Konutu'nda yemekte buluştu.

GÖZÜNÜZÜ AÇIN

Erdoğan, raporun tek taraflı, gerçeklerle bağdaşmayan, taraflarının kabulü mümkün olmayan unsurlara yer verdiğini belirterek, katılım sürecine olumsuz tesir edecek bir üslup kullanıldığını ifade etti. Erdoğan, raporda Türkiye'den beklenen sıralanırken Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği taahhütlere değinilmemesinin düşündürücü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Raporda Kıbrıs'ta devam eden kapsam müzakereler ve Kıbrıs Türk tarafının yapıcı, çözüme dönük gayretleri adeta hiçe sayılmış, Kıbrıs sorununun ortaya çıkmasında sorumluluğu olanlarla ilgili gerçekler maalesef görmezden gelinmiştir. Bunu bizzat yaşayan birisi olarak söylüyorum. Bu müzakerelerde her zaman kaçan taraf Güney Kıbrıs yönetimi olmuştur, garantör ülke olan Yunanistan olmuştur."

AP RUMLARIN SÖZCÜSÜ OLMAMALIYDI

Erdoğan, yapılan halkoylamasında Annan Planı'na Kuzey Kıbrıs'ta destek yüzde 65 çıkarken Güney Kıbrıs'ta yüzde 75 hayır oyu çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Nasıl oluyor da hâlâ burada Türkiye ve Kıbrıslı Türkler suçlu hale geliyor?! Bu Avrupa Parlamentosu'nun gözü kör müdür Allan aşkına! Biraz gözlerini açsınlar. Kulaklarını doğruya, hakikate açsınlar. Bunu burada dile getirmemeyi kendime saygısızlık olarak görüyorum. Her türlü adalet duygusundan uzak olan bir yaklaşım en hafif tabiriyle büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Avrupa Parlamentosu'nun işlevi Kıbrıs Rum tarafının sözcüsü gibi davranmak, tüm mesnetsiz iddia ve taleplerini karşılamak olmamalıdır."

 

Samimiyetsizliğiniz motivasyonumuzu olumsuz etkiliyor

Başbakan Erdoğan, AB'nin, bir içe kapanma eğilimi göstermesi ve verilen sözleri, atılan imzaları tekrar tartışmaya açmasının, her iki kamuoyu açısından son derece motivasyon kırıcı bir mahiyet taşıdığını bildirdi. Erdoğan konuşmasında, "Türkiye olarak, AB'nin küresel ölçekte daha barışçıl, istikrarlı, uyumlu ve refah üreten bir ortamın sağlanmasında üstleneceği role büyük önem atfediyoruz. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki AB'nin bu tartışmalar çerçevesinde bir içe kapanma eğilimi göstermesi ve verilen sözleri, atılan imzaları tekrar tartışmaya açması, kamuoylarımız açısından son derece motivasyon kırıcı bir maliyet taşıyor. Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerine başlatan kararın altında bütün AB ülkelerinin imzaları bulunuyor. Buna rağmen halen Türkiye'nin AB üyeliğinin, bu bağlamda Türkiye'nin Avrupalılığının tartışılıyor olması, ne hakkaniyetle ne ahde vefa ile ne de tarihi gerçeklerle bağdaşıyor" diye konuştu.

 

Sarkozy ve Merkel'e mesaj

Sözleri arasında Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel'e de mesaj gönderen Erdoğan, 'Türkiye'nin, Batılı vizyonu bu kadar güçlü bir zemine sahipken buna rağmen halen ayrıcalıklı ortaklık gibi maçın ortasında oyunun kurallarını değiştirmeye ve süreci sulandırmaya yönelik tekliflerin ortaya atılıyor olması, büyük bir samimiyetsizlik örneğidir' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.