Bak Postacı Geliyor

Bak Postacı Geliyor

Usta yazar M. Hayati Özkaya’nın kaleme aldığı “Bak Postacı Geliyor - Edebiyat Dünyamızdan Şahsiyetler ve Mektuplar” adlı kitap, yaşam öykülerinden kesitler sunuyor.

bak-postaci-geliyor.jpg

Bak Postacı Geliyor - Edebiyat Dünyamızdan Şahsiyetler ve Mektuplar;

Yazar Mehmet Hayati Özkaya;

Yayınevi Tün;

Hamur Tipi 2. Hamur ;

Sayfa Sayısı 323

M. Hayati Özkaya kitap hakkında:

“Çağımız, hani şu teknolojinin insanı deli eden çağı, bizim şaşkın bakışlarımız arasında yalnızlığın ormanına doğru pür neşeyle koşarken ne mektubu ne pulu ne de “Bak postacı geliyor, selam veriyor…” şarkısını hatırlamakta. O, kendi elektronik, dijital, sanal âleminde yoluna devam ederken biz de bu kocaman dünyada bir kara nokta gibi yaşamak ve kendimize sığınacak bir yer aramaktan başka hiçbir şey yapamıyoruz ya da yapmak istemiyoruz.

Peki, neden böyle garip bir halde yaşıyoruz? Neden bir şeyler yazmaktan, bir şeyler anlatmaktan bu kadar uzak kaldık? Neden kendimizle ve etrafımızla kavga etmekten kurtulamıyoruz?

Neden, neden, neden? Sonu gelmeyen bu sorular zincirini kıracak cevaplarınız hazırsa ne mutlu size; yok bu konuda henüz tam donanımlı değilseniz ya mendil açıp umut toplayacaksınız yaşamaya dair ya da kâğıtla kalemi bir masada buluşturacaksınız. Sonra, sonrası kolay, her şey sizin becerinize kalmış; yapacağınız iş şu:

Sevgili, kıymetli, değerli, unutulmayan, aziz, biricik… dostum, kardeşim, arkadaşım gibi veya başka başka sıfatlar arasından birini seçerek başlayacaksınız mektubunuzu yazmaya.

Siz mektubunuzu yavaş yavaş yazarken yüzünüzde aydınlık çizgiler, dudaklarınızda tebessümler belirecek, yüreğiniz bir kuş gibi kanatlanıp bir başka diyara uçacak; kâh bir sevda türküsü̈ taşıyacak Kafdağı’nın ötesine kâh bir selam götürecek gurbetin bahçesine…

Kısacası mutluluğun resmini görmeye başlayacaksınız. Hani şu çizilebilir mi dedikleri mutluluğun…

Evet, bir küçük soluk alma, bir rahatlama yolu olarak da bakabilirsiniz mektup yazmaya. Mektubu yazan rahatlar da kapısının önünde bir postacı -kurye mi demem gerekiyordu?- gören rahatlamaz mı?

Elbette, o da bundan nasibini alır. Sadece o mu, belki de siz, biz ya da hepimiz nasipleriniz bir şeylerden diyerek yazmaya başladığım bu yazıda payımıza düşenleri almak ve dağıtmak için “Bak Postacı Geliyor” serlevhasıyla bir yolcuğa çıkıyorum.” diye ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler