Başbakan Yardımcısı Canikli: Diktatörlükten bahsetmek cahilliğin daniskası

Başbakan Yardımcısı Canikli: Diktatörlükten bahsetmek cahilliğin daniskası

Başbakan Yardımcısı Canikli, cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yönelik eleştirilere dair, "Seçimle el değiştiren bir sistemde diktatörlükten bahsetmek en hafif ifadeyle cahilliğin daniskasıdır." dedi.

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,  24 TV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline yönelik eleştirilere ilişkin Canikli, "Seçimle el değiştiren bir sistemde diktatörlükten bahsetmek en hafif ifadeyle bir cehalet ürünüdür, cahilliğin daniskasıdır." ifadelerini kullandı.

"Şu anda uygulanan sistemden çok daha modern"

Canikli, "Kesinlikle, tartışmasız şekilde, hiç şüpheye mahal bırakmayacak bir şekilde yeni sistem, şu anda uygulanan sistemden çok daha modern, sağlıklı ve çok daha istikrarı sağlayacak olan bir sistemdir." dedi.

16 Nisan halk oylamasıyla alakalı 'Güçlü bir hayır oyu çıkacak' şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Canikli, "Bunun kesinlikle gerçekle bir alakası yok. Arazide olan biten o değil. Bunların bu tür manipülasyon çabalarına alet olmamak, kanmamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, konuşmasında şunları kaydetti:

"İnsanların en hassas olduğu noktalardan bir tanesi, demokratik ve hukukun üstünlüğü hassasiyeti olan herkes 'Tek adamlık getiriyor' gibi bir iddiayı dikkatle dinliyor. Tam oradan giriyor, tam damardan giriyorlar tabir yerindeyse ama bu, tek kelimeyle kocaman bir yalan."

"Çok güçlü bir liderimiz var"

Canikli, "Çok güçlü bir liderimiz var, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bu liderlik altında Başbakanımız, aynı davaya gönül vermiş iki dava adamı anlayışı çerçevesinde bir sıkıntı olmadan şu anda bu sistem (mevcut yönetim sistemi) yürüyor. O nedenle problem çıkmıyor. Ama çok güçlü bir liderin olmadığı her zaman bu sistemde kaos, kriz, sıkıntı kaçınılmaz." dedi.

Referandum sürecinin ekonomiye etkisi

Son bir kaç aydan beri para piyasalarında ağırlıklı olmak üzere ekonomide birtakım dalgalanmalar meydana geldiğine dikkati çeken Canikli, "Piyasadaki dalgalanmanın sakinleşmesinde, 16 Nisan'da önerdiğimiz modelin çok güçlü, istikrarlı yönetimleri iş başına getirmeyi garanti altına alan bir sistem olduğunun anlaşılmasının büyük bir etkisi olduğunu kabul etmek gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Nurettin Canikli, "Türkiye'nin geleceğinde, sistem, tek başına, güçlü, karar alabilen ve bunları uygulayabilen, çatışma riski ortaya çıkmayan yönetimleri garanti ediyorsa yatırımcı koşa koşa gelir, yatırım yapmakta tereddüt etmez." ifadelerini kullandı.

"Nefes alan her firma imkanlardan faydalanacak"

Canikli, 300 binden fazla KOBİ'ye, 50 bin liraya kadar faizsiz, 1 yıl ödemesiz, 3 yıl vadeli kredi vereceklerine dikkati çekerek, kredi vermeye en küçükten başlayacaklarını söyledi.

Kredi mekanizmasının reel sektörde de işlediğine işaret eden Canikli, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile 250 milyar liralık bir kredi alanı oluşturduklarını, bunun da bankalar üzerinden kullanılabileceğini anımsattı.

Canikli, burada, özellikle son gelişmeler nedeniyle finansman desteğinde sıkıntı yaşayan firmaların tamamına nakit desteği vermeyi amaçladıklarını vurgulayarak, "Nefes alan, hayat emaresi olan her firma bu imkandan faydalanacak." dedi.

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman, Merve Özlem Çakır

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler