Başbakanlık'ta sürpriz konuk...
Başbakan Erdoğan, her perşembe yaptığı olağan görüşmelerinin yanı sıra sürpriz konukları da ağırladı. Erdoğan, şarkıcı Sertab Erener ile bir saat görüştü.
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün yoğun bir gün geçirdi, haftalık olağan görüşmelerin yanı sıra sürpriz konukları da ağırladı. Erdoğan 2003 yılı Eurovision Şarkı Yarışması birincisi şarkıcı Sertab Erener ile görüştü.
Başbakan Erdoğan'ın resmi programında olmamasına rağmen Başbakanlık Resmi Binası'nda yapılan görüşme bir saat sürdü. Görüşmenin içeriği ile ilgili olarak net bir bilgi verilmezken, haziran ayında yapılacak seçimlerde Erener'in hayranlarının sevgisini kazanmış şarkılarının sözlerini değiştirerek seçim şarkısı olarak kullanılabileceği iddia edildi. Erener'in pop dünyasının yaşadığı sıkıntıları da Başbakan Erdoğan'a aktardığı ve daha önce Meclis'te ele alınan korsanla mücadele konusunda bilgi verdiği öğrenildi.
Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile de haftalık olağan görüşmesini yaptı. Başbakanlık Merkez Binası'ndaki görüşme diğer görüşmelerin aksine oldukça kısa sürdü ve 35 dakikada tamamlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK için "kağıttan kaplan" benzetmesi ile AK Parti'li Ömer Çelik'in, 28 Şubat ve 27 Nisan muhtıralarıyla ilgili sözlerinin ardından TSK'nın yaptığı yazılı açıklamadan sonra Erdoğan ve Koşaner ilk kez biraraya geldi.
YÖK'TEN BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BRİFİNGİ
Erdoğan'ın programında olmayan görüşmelerinden biri de YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile oldu. Özcan, hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından soruşturma başlatılmasından sonra Başbakanlık'ta yapılan görüşme dikkat çekti. Özcan'ın, Başkent Üniversitesi'ndeki usulsüzlük iddiaları ve üniversitenin bir devlet üniversitesine devri konusunda Başbakan Erdoğan'a brifing verdiği öğrenildi. Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi ile ilgili olarak gelinen son nokta Erdoğan'a aktarıldı. Görüşmede YÖK tasarısı ile ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.
Erdoğan akşam saatlerinde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile haftalık olağan görüşmesini gerçekleştirdi. Erdoğan ayrıca göreve yeni atanan Sayıştay Başkanı Recai Akyel ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüşerek "hayırlı olsun" dileklerini iletti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.