Başkan Sözlü: "Trump, ABD'nin Başında Vahşi Bir Sırtlan Gibi"  

Başkan Sözlü: "Trump, ABD'nin Başında Vahşi Bir Sırtlan Gibi"  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: "Trump, ABD'nin başında vahşi bir sırtlan gibi"  

Başkan Sözlü'den Kudüs tepkisi:  

  - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü: "Trump, ABD'nin başında vahşi bir sırtlan gibi"  

ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kudüs'ün İslam Dünyası'nın haklı davası, meşru sancağı olduğunu ifade ederek, Trump'ın ABD'nin başındaki vahşi bir sırtlan olduğunu ve ABD'nin bilimde, teknolojide ileri olmasının bu gerçeğin üzerini örtemeyeceğini vurguladı.  

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump'ın seçim vaadini gerçekleştirerek Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından İsrail'deki Amerikan elçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karşı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tepki olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasına bu girişimin ABD'nin Kudüs üzerinden Ortadoğu'yu ateş çemberinde bırakma amacı taşıdığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Kudüs'ün statüsüyle ilgili bağlayıcı nitelikte Birleşmiş Milletler kararı olduğunu hatırlattı.

 

"Şoven duygularını insanlık mücadelesine dönüştürüyorlar"

İnsana hürmet edenin Allah'a hürmet etmiş olacağını belirten Başkan Sözlü, "Trump Amerika’nın başında vahşi bir sırtlan gibi şuan ve ağzından bir laf çıktı, şov yaptı. Ağzından çıkan bir lafla 41 cana mal oluyorsa onun insanlığı sorgulanır. Amerika’nın bilimde teknolojide çok önde gidiyor olması teknolojik buluşlarıyla insanlığa çok şey sunuyor olması Trump'ın vahşi bir sırtlandan aşağılık olduğu gerçeğinin üzerini örtmez. İsrail de şunu bilmeli ki kendilerinin nüfusuna yetecek kadar, onların ihtiyacını karşılayacak kadar toprakları var. İsrail'in şoven duygularını insanlık mücadelesine dönüştürmesinin bedelini insanlar ödüyor" dedi.

Başkan Sözlü, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

"Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde Kudüs'te kol gezen zulüm, mazlumlara karşı yapılan katliam kabul edilemez. Zulme karşı sessiz kalanları, görmezden gelenleri tarih bir gün utanç vesikası olarak hatırlatacaktır. Mazluma şefkat göstermek, Gazze'yi kana bulayanlara karşı ses yükseltmek, Filistin halkına sahip çıkmak için insan olmak yeterli bir sebeptir."

                                          

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler