Başkanlar Macar Konsolos'un Misafiri Oldu

Başkanlar Macar Konsolos'un Misafiri Oldu

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve Macaristan'ın Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

szabadbattyan-ü.6..jpg

Başkanlar Macar Konsolos'un Misafiri Oldu

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve Macaristan'ın Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve Macaristan'ın Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

Kırklareli Kavaklı'ya kardeş şehir protokolü imzalamak ve birtakım  etkinliklere katılmak üzere Türkiye'ye gelen Macar heyet, sonrasında İstanbul'da, bazı tarihi ve turistik ziyaretler gerçekleştirdi.

Macar delegasyonu, ziyaretler sonrasında Üsküdar'da geniş bir heyet ile birlikte akşam yemeğinde Fahri Konsolos Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

Macaristan'ın tarihi kenti Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Meclis Üyeleri  Dabóczy László, Balázs László, Belediye Meclis Üyesi ve LOG SOL Kft. temsilcisi Varga Zsolt, Balázsné Lengyel Janka, Bihácsi István,  Szász Andrea, Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve heyeti, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan Danışmanı Mahmut Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müşaviri ve Darülaceze Başkanı  Hamza Cebeci, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak, Bahçelievler eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, Gazeteci - Yazar Vizyon Programını hazırlayan sunan Halis Özdemir, Macaristan'ın Tekirdağ Fahri Konsolosu Erdoğan Erken, Yazar Dr. Şakir Diclehan, İBB Şehir Hatları A.Ş Genel Müdürü Yakup Güler, Kale Film Yapımcı Kerim Ayyıldız Üsküdar Salacak Filizler Köftecisi’nde, ''Kırklareli Kavaklı Belediyesi ve Macaristan'ın Szabadbattyán Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalanması'' sonrasında iki şehir arasındaki muhtemel projeler konularını değerlendirdi.

İnci tanesi muhteşem İstanbul'u tam gezmek istesek altı aya ihtiyacımız olur

Samimi ve sıcak bir havadaki yemekli toplantı, Türk yemek çeşitleri Rumeli köfteleri, zeytinyağlılar ve Türk tatlısı tadımıyla devam etti. Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, ''Avrupa ve Asya’nın kesişim noktasındaki Boğazın ihtişamının yansıdığı İstanbul’a ikinci gelişim. İstanbul'u şimdi daha iyi gezme imkanı buldum. Değerli dostlarım Başkan Koşdemir'e ve Konsolos Şahbaz'a heyetim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Üç gündür Türkiye'deyiz. Sadece Kavaklı'yı gezmek için bir haftaya ihtiyacımız var.Bu muhteşem, inci tanesi İstanbul'u tam gezmek istesek altı aya ihtiyacımız olur. . Tarihi ve modern İstanbul’u bir arada yaşayabilmek ayrı bir zenginlik olsa gerek. Mega kent İstanbul’u başarıyla yönetenleri tebrik ediyorum. Kanuni Sultan Süleyman'ın uğradığı, Osmanlı Türk eserlerinin bulunduğu tarihi kent Szabadbattyán ile ortak çalışmalar yapmaya hazırız.Ortak tarihimize haiz önemli varlıkları birlikte değerlendirmeliyiz. Dış ticaretimiz ve kültürel ilişkilerimiz her geçen gün artırıyoruz. Var olan potansiyelimizi yukarılara taşımak için bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Geçtiğimiz yıl Kavaklı Belediye Başkanı değerli dostum Gürel Koşdemir ve heyeti şehrimizi ziyaretinde ortak işbirliği ve projeleri konuşmuştuk. Hayata geçireceğimiz bir çok konu oldu. Bu güzel projelerin, işbirliğimizin ve kardeşliğimizin oluşmasında bizleri bir araya getiren değerli dostum Konsolos Dr. Osman Şahbaz'a şehrimiz ve şahsım adına en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum'' dedi.

Kardeş şehrimiz ile işbirliğimizi ve tecrübe paylaşımımızı artıracağız

Başkan Gürel Koşdemir, ''Geçtiğimiz yıl Macaristan'ın tarihi kenti Szabadbattyán'ı Belediyenin resmi davetlisi olarak ziyarette bulunmuştuk. Sanayisi, doğası ve tarihi dokusu ile öne çıkan kardeş şehrimiz ile işbirliğimizi ve tecrübe paylaşımımızı artıracağız.

Szabadbattyán ve Kavaklı Belediyeleri arasındaki bu dostane ilişki uzun yıllara dayanıyor. Dün imzaladığımız kardeş şehir protokolü ile de işbirliğimizi mühür altına almış bulunuyoruz. Yerel diplomasimimizin gelişmesine özverili katkıda bulunan Konsolos Osman Şahbaz'a ciddi gayretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz” 

 Tüm ilişkiler ve özel bağlar kurmak samimi küçük dokunuşlar ile başlıyor

Konsolos Osman Şahbaz, ”Szabadbattyán Belediye Başkanı değerli dostum Polyák István Vilmos’u geçtiğimiz ay makamında ziyaret ederek Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir'in resmi davet mektubunu kendilerine takdim etmiştik. Bugün de İstanbul'un beyaz incisi ve nadide köşelerinden Üsküdar'da misafir ediyoruz. Aslında tüm ilişkiler ve özel bağlar kurmak samimi küçük dokunuşlar ile başlıyor. Karşılıklı iki belediyenin bu samimi adımlara verdikleri müsbet cevaplar ile bu mutluluğa erişildi. Şimdi ise bu yeni doğan kardeşlik hukuku gelişerek büyüyecektir. Boğaz’ın incisi İstanbul’da kıymetli dostlarımızı misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Kardeş ve dost Macarlar ile ata binmek ok atmak gibi bir çok ortak özelliklerimiz bulunuyor

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ”Macaristan'da Budapeşte'yi, Pecs'i, Szigetvar'ı ve kardeş şehrimiz  Kaposvár'ı ziyaret etmiş ve güzel hatıralar ile dönmüştük. Beş yıl görev yaptığım Üsküdar’ımızın Macar kardeş şehri Kaposvár ile var olan işbirliğinin sürdürülüyor olması mutluluk verici. Gittiğimizde gördük ki, kardeş ve dost Macarlar ile ata binmek ok atmak gibi bir çok ortak özelliklerimiz bulunuyor. Bugün yeniden Macar dostlarımızı Üsküdar'da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.

 Dünyanın huzur kenti Üsküdar’ımızda kardeş Macarları misafir etmekten mutluluk duyuyoruz

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ” Bugün Türkiye'nin yakından tanıdığı, dünyanın huzur kenti Üsküdar’ımızda kardeş Macarları misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. En kısa zamanda kardeş şehrimiz Kaposvár Belediye Başkanı ve heyetini Üsküdar'ımızda misafir etmeyi düşünüyoruz'' dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ise Macaristan'daki TİKA'nın sosyal ve kültürel başarılı çalışmalarından örnekler verdi.

Dr. Şakir Diclehan ise, Üstad Sezai Karakoç'un henüz 23 yaşındayken yazdığı, Sovyetler Birliği tarafından 1956 yılında işgal edilen Macaristan'ın ve dost Macarların yanında olduğunu anlattığı ''Kan İçinde Güneş'' şiirini okuyup kendi yazdığı ''Sanat ve Düşünce Dünyasında Sezai Karakoç'' kitabını Başkan Polyák István Vilmos ve Konsolos Osman Şahbaz'a hediye etti.

Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos’a günün anısına Konsolos Osman Şahbaz, Kaymakam Mustafa Güler ve Murat Sefa Demiryürek ''Kayserispor forması'' sundular. Başkan Polyák István Vilmos’da kendi çizmiş olduğu tabloyu Osman Şahbaz' hediye etti. Birlikte çekilen hatıra fotoğraflardan sonra Macar heyet Salacak’tan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler