Büyük bir uzlaşma sağlayacağız

Büyük bir uzlaşma sağlayacağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Geçmişte parlamentoda, siyasal partilerin cumhurbaşkanını seçme konusunda anlaşamadığı bir yapıyı büyük bir uzlaşmayı...


CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Geçmişte parlamentoda, siyasal partilerin cumhurbaşkanını seçme konusunda anlaşamadığı bir yapıyı büyük bir uzlaşmayı sağlayarak, halkla birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

 

 

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bayrak sevgisinden söz ediyor... Türkiye Cumhuriyeti ismine tahammül edemeyen, levhalardan bu ismi kaldıran adam bayrak sevgisinden bana söz edecek. Geçiniz efendim bunları" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, partisince Ankara Hilton Otel'de düzenlenen ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sanatçı, yazar ve oyuncuların davetli olduğu "Büyük Uzlaşı Ankara Toplantısı"na katıldı.

 

Basına kapalı yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, sanatçılarla, aydınlarla, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve onların görüşlerini aldıklarını söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Bunun da nedeni şu; cumhurbaşkanı adayını belirleme 20 milletvekiliyle oluyor. Sivil toplumun, sanatçıların, sendikaların, meslek kuruluşlarının aday belirleme yetkileri yok. Biz çok büyük bir uzlaşmayı sağlamak istiyoruz. Bütün siyasal partilerin, meslek kuruluşlarının, sendikaların, sanatçıların destek vereceği bir adayı belirlemek istiyoruz. Büyük uzlaşma ile bu sorunu çözmek istiyoruz ve demokrasiye en büyük katkıyı yapabileceğimize inanıyoruz. Geçmişte parlamentoda, siyasal partilerin cumhurbaşkanını seçme konusunda anlaşamadığı bir yapıyı büyük bir uzlaşmayı sağlayarak, halkla birlikte gerçekleştireceğiz. Buna yürekten inanıyorum. Önümüzdeki süreçte bunu göreceksiniz, adayımızı toplumun her kesimi kabul edecek ve inanıyorum ki adayımız toplumun her kesiminden destek alacak."

 

Görüştükleri sivil toplum örgütleri, sendikalar ve meslek odaları temsilcilerinin düşüncelerinin kendileri için önemine değinen Kılıçdaroğlu, "Bir geniş, ortak payda oluşturduk. Ortak payda aslında çok çok önemli. Cumhurbaşkanı adayının tarafsızlığı, siyasete bulaşmamış olması, herkesi kucaklaması, öfke dilini kullanmaması, barıştan, huzurdan, güvenden yana olması mesajlarını böyle vermesi, tüm kesimlerin ortak amacı. Biz bu amaca uygun bir aday çıkaracağız, göreceksiniz Türkiye bu aday etrafında büyük ölçüde kenetlenecek" diye konuştu.

 

- İsim gündeme gelmedi

 

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine herhangi bir ismin gündeme gelmediğini söyledi.

 

"Bayrak indirme olayıyla ilgili, sizin yaptığınız açıklamaya karşılık Sayın Başbakanın Karadeniz turunda verdiği sert bir cevap var. Ne söylersiniz" şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, "Hem 'ben cumhurbaşkanı adayı olacağım' diyor, hem sizin bile ifade etmekte zorlandığınız, ifade edemediğiniz cümleleri kullanıyor. Böyle birisinden cumhurbaşkanı olur mu Allah aşkına?" yanıtını verdi.

 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 

"Küfreden bir insandan cumhurbaşkanı olur mu? Nasıl bir ahlaktır, nasıl bir terbiyedir? İçerdeki toplantıda bir sivil toplum örgütünün başkanı 'Cumhurbaşkanı terbiyeli olmalı, Terbiyeli bir dil kullanmalı' dedi.  Nasıl bir terbiye aldı ki bu kadar ağır cümleleri çok rahat kullanabiliyor. Böyle kişiden cumhurbaşkanı olmaz, başbakan da olmaz zaten. Bakın, Türkiye'nin haline bakın. Söyledim, Allah aşkına üç gün konuşma. Üç gün konuşma millet akşam huzur içinde evine gitsin. Üç gün konuşma, dayanamıyor. Mutlaka konuşacak, mutlaka bir düşman yaratacak. En büyük düşman sensin. Kendin zaten bu ülkeye düşmanlık yaratıyorsun. Bırak bu ülkede millet huzur içinde olsun. Bir konuşma ne olacak, illa konuşacak. Konuşma hastalığı diye bir hastalık var mı bilmiyorum. Varsa böyle bir şey emin olun doktorları göreve çağırıyorum. Biraz yumuşak, biraz sevecen bir dil, biraz eleştiriye tahammül, saygı, bunlar unutuldu. Böyle bir insan felakete götürüyor."

 

Ortadoğu'daki gelişmelere de dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Şuraya bir bakın. Bayrak sevgisinden söz ediyor, Türkiye Cumhuriyeti ismine tahammül edemeyen, levhalardan bu ismi kaldıran adam bayrak sevgisinden bana söz edecek. Geçiniz efendim bunları. Her şeyi kendisi, kendi kariyeri için kullanıyor. Bu kadar acımasızlık olmaz, değerlerle bu kadar oynanmaz, yazık günahtır bu ülkeye. Bunun bu ülkeye yaptığı kötülük kadar kimse yapmamıştır. O kadar ağır ifadeler kullanıyor, ciddiye almıyorum. Dün zaten o konuda, Genel Başkan Yardımcımız, Parti Sözcümüz gerekli cevabı verdi" değerlendirmesini yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler