Ç.Ü. Güzel Sanat Fakültesi öğrencilerinden mezuniyet sergisi

Ç.Ü. Güzel Sanat Fakültesi öğrencilerinden mezuniyet sergisi

Resim öğretmeni adayı 21 öğrencinin 70 adet resmi Seyhan Belediyesi’nde 28 Mayıs 2019 tarihine kadar görülebilecek.

sergi-013.jpg

Ç.Ü. Güzel Sanat Fakültesi öğrencilerinden mezuniyet sergisi

Resim öğretmeni adayı 21 öğrencinin 70 adet resmi Seyhan Belediyesi’nde 28 Mayıs 2019 tarihine kadar görülebilecek.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Atölyesi öğrencilerinin mezuniyet sergisi Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Adanalıların beğenisine sunuldu.

21 öğrencinin toplam 70 eserinden oluşan serginin Küratörlüğünü yapan Ç.Ü. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Tire, atölyedeki paylaşımın keyfini bir karma sergi ile anlamlandıran ve taçlandıran gençlerin mezuniyet aşamasında yer alan sanatsal çalışmalarının, geleceğe sanatsal kültür içerisinde nasıl ışık olacaklarının anahtarını ellerinde tuttukları birer göstergesi olduğunu söyledi.

cu-1-039.jpg

Tire, “Uzun soluklu bir gelecek yolunda, her bir sanat eğitimcisi ve sanatçı olabilecek adaylarımıza, sanatsal kültürün kilidini altın bir anahtarla açmaları dileğiyle; başarılı ve sağlıklı bir yaşam içinde bilim ve sanatın deniz feneri ışıltısını, insan sevgisi dolu bir yürekle taşımalarını diliyorum” dedi.

Dicle Bulut, Dilara Tatar, Dilek Küçükler, Ecem Tümen, Eda Aysu, Erkan Kavak, Evin Şaylemez, Ferda Nur Topak, Gizem Teberik, Gülçin Sünger, H. Altuğ Aldemir, Merve Çakır, M. İzen Alıcı, Mihriban Göktaş, Mustafa Aydemir, Semir Cucu, Seyhan Saygı, Şeyma Atalan, Şeyma Tayfur, Teoman Ateş ve Zeynep Aydın’dan oluşan 21 öğrenci de eğitim ve sergileme sürecini ise şöyle izah ettiler:

“Sanat eğitimi görmeye, aramaya, sorgulamaya, denemeye, uygulamaya, sonuçlandırmaya yöneliktir. Bunlar üretkenliğin ve ıraksak dönüşmenin geliştirdiği, kişisel eğilim ve gelişimin paralelindedir. Doğru yerde ve güvenilir rehber ile. Dört yıldır heyecanla, sabırla ve disiplinle oluşturmaya çalıştığımız sanatsal kimliğimizin arayışında olduğumuz özümüzü çalışmalarımızla, anılarımızla, değerlerimizle anlamlandırdığımız atölyemizde bulduk. Her yeni atölye sabahında yeni bir sanatsal kaygıyla yüklü ve sonuca ulaşma aşkıyla işe koyulduk. Bu katalogta ve sergide varolan eserler estetik algı, sanatsal üretim ve felsefe üzerine yorgun bir çabanın getirisidir. Alışılagelmişin dışında yeni bir ifade biçimi oluşturmak, özünü tanımak ve özgünlükten de uzaklaşmayarak oluşturduğumuz bu sergide, öğrendiklerimizi gelecek nesillere aktarmak üzere yeni sanat eğitimcileri ve sanatçıları olmak adına ilk adımımızı atıyoruz. Değerli öğretmenimiz Muzaffer Tire’nin bize kazandırdıklarının üzerine yenileri katarak başta en yakınımızdakilerden başlayarak ulaşabildiğimiz her insanı sanat üzerine eğitmek için büyük istek duyuyoruz. Sanatın bakılanın dışında görülenin olduğunu, eserin gözü almak için değil göze almak için oluşturulduğunu, sanat eserinin sorgulatması, aydınlatması ve alıcıda merak uyandırması gerektiğini bizlere aktaran sanatın gündelik deneyimlerle hayata alt metin sunan, bizi gündeliğin ötesinde bir yere taşıdığına inandıran hocamıza minnettarlığımızı iletiyoruz. Sanat eğitimi sanat tarihi, estetik, felsefe ve uygulamanın bir bütün halinde şekillendiği bu atölyede çalışmalar ve hazırlıklar boyunca emeği geçen sanatçı ve sanat eğitimcisi adayı arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler.”

Resim öğretmeni aday 21 öğrencinin 70 adet resmi Seyhan Belediyesi’nde 28 Mayıs 2019 tarihine kadar görülebilecek.

Vahit Şahin

http://www.karaisalihaber.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler